Pourquoi moi?

30,00 lei

Categorie: Cod: 12652Autor: Alin-Doru PavelData apariție: 03-09-2020

Descriere

Sardin Purcoi a devenit fermier in Lunca Dunarii dupa anul 2000, pornind in afaceri cu banii trimiși de un unchi emigrat de tanar in America pentru a-i achiziționa nepotul pamant, pe incredere. Unchiul nu avea copii, dar nici nu știa ce caracter dobandise micul Purcoi. Purcoi devenise intre timp și lider politic local.

 

A reușit liderul politic local Sardin Purcoi sa intre in cercul de relații al lui Carmin Morga, inspector-șef de poliție, dar și in alte grupuri de interese, cu influențe in zonele de decizie.

Sardin Purcoi ii informa cu fel și fel de chestii, cum ar fi ca un reputat medic chirurg a vanat mai mult cu un iepure și un fazan decat avea pe autorizația de vanatoare, domnul doctor alegandu-se cu un dosar penal, iar informații nu il deranjau pe Purcoi.

 

Intamplarea face ca Alin-Doru Pavel, intors la Campie dupa cațiva ani de zile petrecuți la București, sa fie convins de Sardin Purcoi ca e un fermier serios, la fel cum au fost convinși toți cei pacaliți de acesta, și ca ii poate crește doua animale din arenda pe care o avea de luat Alin de pe un teren agricol al soacrei lui.

In momentul in care Punga Ovițel de la crima organizata incepe o ancheta și ajunge sa afle modul in care Sardin Purcoi obținea ilegal subvenții din fonduri europene, fiind o practica a acestuia, gasește varianta de a plasa raspunderea in sarcina lui Alin-Doru Pavel, in sensul ca acesta din urma și-ar fi folosit influența pentru ca Purcoi sa obțina ilegal respectivele subvenții in schimbul creșterii celor doua animale. Noaptea minții! Dar Alin era colonel și era un caz de senzație.

 

L-au introdus in schema și pe Patruț Ostil de la „servicii”, iar sub supravegherea procurorilor Tanțarica și Zorel Negru au pornit acțiunea „Ținta, colonelul!” impotriva lui Alin-Doru Pavel.

L-au monitorizat, urmarit, interceptat, fotografiat pe comisarul-șef Alin-Doru Pavel, au pus tehnica de ascultare pe Sardin Purcoi, care l-a provocat pe Alin la o discuție inregistrata, a fost clasat dosarul penal al lui Purcoi, deschis pentru fraude cu fonduri europene in forma continuata, și i-a fost facut un dosar penal lui Alin.

A inceput o suferința cumplita pentru comisarul-șef Alin-Doru Pavel, perioada de timp in care soții Negru și-au innoit parcul auto. Punga Ovițel, fiul unor parinți alcoolici, și-a terminat vila și a imprejmuit-o cu un gard de beton, cu poarta auto acționata din telecomanda, iar Sardin Purcoi petrecea in localuri cu Carmin Morga, inspector-șef, deranjat de Alin cand se inscria la concursuri pentru diverse funcții.

 

Cititorul va fi ținut cu sufletul la gura sa afle cum se va incheia dosarul penal deschis pe numele comisarului-șef de poliție Alin-Doru Pavel și-și va raspunde la intrebarea „Exista justiție in Romania?”.

Informații suplimentare

Titlu

Pourquoi moi?

Preț

30,00

ISBN

978-606-9018-21-7

Format

A5

Pagini

170

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Pourquoi moi?”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu 0733 673 555 editura@neverland.ro
Facebook Instagram
LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON