Vama Veche

35,00 lei

Categorie: Cod: 13207Autor: Baiu CosminData apariție: 21-05-2021 Cuprins Răsfoiește

Descriere

Vama Veche, un sat pitoresc la malul marii și paradisul rockerilor din toate timpurile. 

Pentru șapte studenți sosiți in Vama in vacanța de vara, viața nu va mai fi niciodata la fel. In apele intunecate ale Marii Negre și-a facut apariția o creatura din vremuri arhaice, ce poate lua forma celor mai crunte coșmaruri ale fiecarei victime cu care se hranește.

Tinerii incep sa dispara, in timp ce localnicii iși vad in continuare netulburați de rutina lor zilnica. 

Este timpul ca un grup de adolescenți sa-și riște viața și sa se confrunte cu cele mai ascunse frici individuale pentru a incerca sa invinga raul absolut.

 

Cosmin BAIU este autorul romanelor „Interviul” și „Ultima noapte la Auschwitz”, ce au cunoscut succesul și recunoașterea in randul iubitorilor de literatura thriller/horror.

 

         

            „Vama Veche” a lui Cosmin Baiu este un roman absolut fabulos. Inceput ca un thriller clasic cu accente horror, treptat il poarta pe cititor intr-o fascinanta calatorie mistica, peste punți spațio-temporale ce transcend milenii, stadii de evoluție geologica ale Pamantului și civilizații arhaice, mutand accentul și suspansul de pe spectaculozitatea și emoția generate de sinistrul unor intamplari terifiante, pe curiozitatea și nerabdarea de a patrunde ițele unui mister de demult care inca anima lucruri ce se petrec in prezent. Protagoniștii, al caror destin ii calauzește pe fiecare in parte pe cai diferite și din motive specifice care se regasesc bine amprentate in personalitatea fiecaruia, ajung sa iși intrepatrunda viețile in exotica Vama Veche, chemați fiind parca cu toții la un anumit moment sa intre intr-un illo tempore in care aveau de implinit o misiune de viața și de moarte. Aici, curiozitatea, spontaneitatea, altruismul, temeritatea și camaraderia celor șapte tineri care se incumeta sa purceada la deslușirea unui mister milenar cristalizandu-se intr-un grup aparte, amintesc pe undeva cititorului de „Cireșarii” lui Constantin Chirița, readucand la viața pentru moment acel spirit de aventura care poate deschide porți nebanuite. De asemenea, maiestria cu care autorul reda atmosfera și spiritul Vamii Vechi, oferind atatea detalii și repere comune celor care au poposit fie numai și in treacat prin acele locuri, aproape ca fac plauzibile și credibile toate acele tușe suprarealiste care insoțesc desfașurarea narațiunii.

            Presarat cu acțiuni ce se deruleaza intr-un ritm alert și in cadre paralele ce impletesc o sumedenie de motive arhetipale care lucreaza in subconștientul personalitații umane, cu un suspans intr-un crescendo permanent ce ambaleaza incontinuu atenția și emoția cititorului pe multiple direcții oferindu-i o avalanșa de senzații tari al caror laitmotiv de fundal este prezența morții cu miros de alge putrezite, romanul lui Cosmin Baiu nu se dezminte pana in ultima clipa, oferind un final neașteptat.

 

Mihai-Bogdan MARIAN             

Informații suplimentare

Titlu

Vama Veche

Preț

35,00

ISBN

978-606-9018-56-9

Format

A5

Pagini

256

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Vama Veche”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu 0733 673 555 editura@neverland.ro
Facebook Instagram
LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON