Pierdut in Vietnam & Cambodgia

40,00 lei

Categorie: Cod: 9819Autor: Vrabie CătălinData apariție: 03-06-2016

Descriere

Catalin spune ca viața este ca un puzzle. Aș spune ca intregul glob pamantesc este ca un puzzle și fiecare destinație pe care o atingi este o piesa componenta a sa.

De ceva vreme, autorul nostru „se pierde“ pentru a aduna piesele acestui uriaș puzzle, incercand sa puna cap la cap cat mai multe dintre acestea. Recent, el „s-a pierdut” in Vietnam și Cambodgia, reușind astfel sa mai gaseasca doua fragmente din marele joc al vieții.

Imi place mult cum calatorește, cum intra in contact cu oamenii – fie ai locului, fie straini! Iți aduce aventura ca un Big Ben, pe ore și zile, fara a scapa vreun amanunt. Citind randurile sale, te transformi in Catalin, calatorul acelor meleaguri.

Acum, te afli in Kuala Lumpur, de la hotelul Container ajungi la turnurile Petronas și, de aici, la mall-urile amenajate pe alei, ca sa te plimbi apoi pe Bukit Bintang – Champs-Élysées-ul malaezian sau in Chinatown și Little India.

Timpul zboara, dar este minuțios cronometrat și ajungem in Vietnam, la Hồ Chí Minh – fostul Saigon. Deliciul il reprezinta localnicii, fie ca este vorba despre șoferul de autobuz, prietenul ad-hoc Nhan, care il poarta prin provincia Bến Tre, unde va cunoaște locurile și oamenii de aici, cu obiceiurile și modul lor de viața, fie Yến, doamna mutata in Australia și revenita, pentru scurt timp, acasa.

Felul deschis și prietenos al lui Catalin il ajuta sa-și faca prieteni și printre turiștii veniți sa cunoasca frumusețile locurilor pe unde acesta umbla. Ne poarta, astfel, cu sufletul la gura prin delta Mê Kông-ului și printre insulele plutitoare din Cần Thơ, cu pestrițul sau grup olandezo-portughezo-roman, pentru a descoperi savoarea picanta a supei vietnameze cu noodles.<br.
Din paginile scrise aflam și date despre invațamantul și educația din Vietnam, dar și despre profilul vietnamezului tipic. Catalin ne poarta, mai departe, prin insula Phú Quốc – de data aceasta pe bicicleta. Facem un ultim popas la muntele Sam și la Hà Tiên, ajungand apoi in Cambodgia.

Dupa o scurta istorie a ultimelor decenii cambodgiene, ne este adusa in fața ochilor Cambodgia de astazi. Kep, prima așezare vizitata, ii aduce aminte de Nepal, in care „se pierduse” cu un an in urma. Ne poarta apoi prin Sihanoukville, povestindu-ne clipele petrecute aici, pregatindu-ne, in același timp, pentru marea provocare – complexul de temple de la Angkor, pe care il descrie cu mare maiestrie, punctand informații culturale cu intamplari de la fața locului.

Urmeaza episodul Phnom Penh, cu detalii privind drumul pana in capitala, dar și cu picanterii ale vieții de noapte pe care orașul, supranumit odinioara „Perla Asiei”, le ofera. Catalin se intoarce apoi in Vietnam, prezentandu-ne ultimele clipe ale „pierderii” sale. Ne povestește despre oameni și tovarași de calatorie noi, locuri interesante și peripeții prin Mỹ Lai, Nha Trang – unde a ajuns și Cousteau, Buôn Ma Thuột, Đà Lạt – orașul tinerilor casatoriți, stațiunea Vũng Tàu și, din nou, Hồ Chí Minh.

Spre final, descoperim, in jurnalul sau, parerea unui localnic – studentul Trương – despre turismul vietnamez, dar și ce inseamna sa lucrezi in Saigon pentru caștigarea existenței, de la tanara An An.

Așa „s-a pierdut” Catalin in Vietnam și Cambodgia.

Cristian Hristea, „pierdut” candva in Asia, redactor șef revista „Vacanțe & Calatorii”

Informații suplimentare

Titlu

Pierdut in Vietnam & Cambodgia

Preț

40,00

ISBN

978-606-8390-21-5 

Format

13X20

Pagini

290

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Pierdut in Vietnam & Cambodgia”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu 0733 673 555 editura@neverland.ro
Facebook Instagram
LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON