Spectacolul Lumii. Anglia

29,00 lei

Stoc epuizat

Rezervă Categorie: Cod: 4434Autor: Ioan GrigorescuData apariție: 21-02-2011

Descriere

ANGLIA

Intr-adevar, cu o singura floare nu se face primavara, dar cu miliarde de flori se incheie timpul regenerarii firii. In Anglia, ea poposeste uneori cu intarziere, insa, odata asternuta, se instaleaza temeinic, dand semne ca nu va lasa vara sa-i uzurpe curand locul din cadrilul anotimpurilor.

Se produce astfel o „explozie” florala inimaginabila pe alte meleaguri, situate pe aceleasi izoterme si cu o densitate a populatiei asemanatoare in raportul dintre spatiile verzi ale asezarilor si suprafata locuita de citadini. Dar cultul parcurilor si dragostea pentru florile care apartin tuturor, inspira un comportament propriu englezilor, adepti ai unei horticulturi adaptate la conditiile climatice ale Albionului.

Un fapt ramane neindoielnic: pe oriunde ar fi batut drumurile acestei lumi, englezii au adus in patria lor insulara seminte si rasaduri de plante aromatice si ornamentale, cu care si-au impodobit gradinile. Oricat de restransa ar fi curtea unei case englezesti, ea ofera intotdeauna loc pentru cateva flori, potrivite cu sezonul.

Primavara londoneza smaltuieste parcurile inmiresmate. In cupele lalelelor, capabile sa concureze in frumusete semenele lor din patria de origine, se strange roua matinala. Muzica suavului Vivaldi se umple de culori, in vreme ce corolele, imbatate de vraja sunetelor, capata acel „viers” auzit doar in frageda pruncie, cand puiul de om e convins ca florile au grai.

Informații suplimentare

Titlu

Spectacolul Lumii. Anglia

Preț

29,00

ISBN

978-606-925852-3-0

Format

A5 13 x 20

Pagini

302

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Spectacolul Lumii. Anglia”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu 0733 673 555 editura@neverland.ro
Facebook Instagram
LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON