Pierdut in New York, o suta de orase intr-unul singur.

29,00 lei

Categorie: Cod: 13359Autor: Dan-Silviu BoerescuData apariție: 20-07-2021 Răsfoiește

Descriere

Sa fii american poate insemna o mie de lucruri. Dar se spune ca nu ești american cu adevarat daca nu ajungi macar o data la New York. Fiindca acesta – chiar daca nu este capitala țarii-continent – este orașul orașelor americane, marul enorm – The big Apple – din care trebuie sa muști cu pofta pentru a ințelege corect identitatea acestei națiuni relativ tinere (cel puțin daca este comparata cu națiunile europene, dar nu numai).

…In cantecul sau , „Human Nature” din 1982, Michael Jackson se refera la New York City spunand: „Daca acest oraș este doar un mar, atunci lasați-ma sa mușc din el”. The Big Apple este o porecla sau, mai degraba, un nume de alint pentru New York City. Se pare ca expresia a fost folosita pentru prima data dupa 1920 de catre John J. Fitz Gerald, un jurnalist sportiv care scria despre cursele de cai pentru The New York Morning Telegraph. Popularitatea sa din anii ”70 ai secolului trecut se datoreaza parțial și unei campanii promoționale a autoritaților turistice din New York.

 „Big Apple” a mai fost, de asemenea, titlul unui cantec și denumirea unui dans popular din anii ”30 ai secolului trecut. Muzicienii de jazz din acea perioada au contribuit, de asemenea, la utilizarea expresiei pentru a se referi la New York City, in special la Harlem, ca fiind capitala jazzului din lume.

 Sa nu uitam, insa, ca termenul „Big Apple” a fost folosit și de Frank Sinatra in conversația sa cu cantareața de opera Dorothy Kirsten intr-un episod al programului de radio NBC Light Up Time din 28 Martie 1950. Iar – in Orașul care nu doarme niciodata – Frank Sinatra chiar a mușcat cu pofta din acest Big Apple!

 

Dan- Silviu Boerescu

Informații suplimentare

Titlu

Pierdut in New York, o suta de orase intr-unul singur.

Preț

29,00

ISBN

978-606-9018-65-1

Format

145X200

Pagini

208

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Pierdut in New York, o suta de orase intr-unul singur.”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu 0733 673 555 editura@neverland.ro
Facebook Instagram
LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON