Vreau daune morale… dar nu de la seici

29,00 lei

Stoc epuizat

Rezervă Categorie: Cod: 12425Autor: Coca GeorgeData apariție: 31-03-2020 Cuprins Răsfoiește

Descriere

Cartea are doua parți, una de reflexii asupra vremurilor pe care le traim, iar cealalta niște impresii de calatorie din Emiratele Arabe Unite.

Inițial am vrut sa se intituleze „Fel de fel de ganduri”, ca sa fie o continuare a gandurilor mele, ba razlețe, ba ravașite, ba efemere, dar vazand interesul și comentariile pentru „daunele mele morale” am hotarat acest titlu.

Inainte de 1989 lumea aproape ca nici nu știa ce sunt daunele morale; toți acceptau viața așa cum era și nu ii trecea nimanui prin cap sa solicite daune morale.

Astazi toata lumea vrea daune morale, incepand cu copilul de la școala, pana la inalții demnitari.

O fi bine, o fi rau – Dumnezeu știe. Eu nu vreau daune morale pentru ce am pațit in viața mea.

Eu vreau sa le mulțumesc celor care mi-au provocat „așa-zisele daune morale”. In rest, prima parte este o parodie la trairile zilnice.

Partea a doua cuprinde mici impresii din acea calatorie.

Șeicilor nu le-am cerut daune morale, pentru ca, deși sunt despoți, sunt luminați. Au realizat din deșert o țara prospera. Stai și te gandești cum alții pot, iar noi romanii, deși suntem „putrezi de bogați”, parca batem pasul pe loc. Pacat!

Lectura placuta!

 

 

            „Vreau daune morale… dar nu de la șeici” este o carte pestrița, ce se desfașoara intr-o paleta de culori foarte larga, plina de viața și de traire. O satira in care se imbina nostalgia dupa vremurile de odinioara, ghidate de un alt sistem de valori care, cu bunele și cu relele sale, totuși s-a dovedit a fi capabil sa creeze caractere și sa produca plus-valoare, cu critica subtila a unora dintre bizareriile unui prezent ce pare a valoriza disoluția și superficialitatea. O satira care in a doua sa parte vireaza catre un adevarat jurnal de calatorie pe meleaguri pe cat de exotice și futuriste, pe atat de banale și lipsite de substanța in profunzimea lor istorica, dupa cum subliniaza autorul.

Cartea lui George Coca este vesela și trista in același timp, ancorata in trecut, dar cu fața spre prezent deopotriva, reprezentand o descifrare a cotidianului cernuta prin sita celui care poseda și experiențele unui altfel de trecut decat cel postdecembrist.   

 

                                                                             Mihai-Bogdan MARIAN      

Informații suplimentare

Titlu

Vreau daune morale… dar nu de la seici

Preț

29,00

ISBN

978-606-9018-10-1

Format

13 x 20

Pagini

162

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Vreau daune morale… dar nu de la seici”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu 0733 673 555 editura@neverland.ro
Facebook Instagram
LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON