Spectacolul Lumii. Italia & Spania

29,00 lei

Stoc epuizat

Rezervă Categorie: Cod: 4436Autor: Ioan GrigorescuData apariție: 21-02-2011

Descriere

ITALIA

Povestile nu prea accepta inecarea copiilor, asa ca, si de asta data, osteanul care a primit porunca sa-i arunce in valurile Tibrului pe cei doi nevinovati ii va pune intr-un cos de papura si ii va lasa sa fie dusi pe unda fluviului, vii si nevatamati. Si se va ivi, ca in atatea alte povesti, si salvarea. Ea este lupoaica milostiva ce si-a pierdut puii, drept care ii va adopta pe cei doi orfani si ii va alapta ca o mama. Apoi vine ciobanul, poate acelasi care l-a salvat si pe Oedip, va lua copiii si ii va creste pana cand vor deveni doi tineri voinici si vor avea revelatia obarsiei lor. Isi vor gasi bunicul, pe Numitor, il vor pedepsi pe uzurpatorul Amulius, iar ei insisi vor fonda o noua cetate aproape de locul de pe Tibru unde au fost salvati de lupoaica.

SPANIA

Precum hora la romani, „Sardana” este dansul popular cel mai indragit de catalani, mai ales intr-o zi cum era aceea in care pornisem in cautarea Paradisului.

Se nimerise sa fie tocmai 11 septembrie, ziua nationala a provinciei Catalonia, care dintotdeauna s-a visat republica, dar nu s-a putut desparti de Spania, ramanand ca doua surori siameze. Si, privind vasta piata a catedralei, in care sute de femei si barbati, cunoscuti sau necunoscuti, tineri si batrani se prindeau de maini, cu bratele inaltate deasupra crestetelor si cu pasul saltat in ritmul aceleiasi melodii, n-am putut spune ca nu gasisem ceea ce cautam. Arareori ne este dat sa descoperim armonia sufletelor la asemenea proportii si diversitate a tipologiei umane.

Informații suplimentare

Titlu

Spectacolul Lumii. Italia & Spania

Preț

29,00

ISBN

978-606-92552-2-3

Format

A5 13 x 20

Pagini

294

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Spectacolul Lumii. Italia & Spania”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu 0733 673 555 editura@neverland.ro
Facebook Instagram
LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON