Ocrotitorii Romaniei – Sfantul Andrei, Sfanta Parascheva, Sfantul Dimitrie cel Nou

34,90 lei

Categorie: Cod: 14842Autor: Silvan TheodorescuData apariție: 05-04-2023 Cuprins Răsfoiește

Descriere

   Sfantul Apostol Andrei, Cel Intai Chemat in fața lui Iisus Hristos, este considerat ocrotitorul Romaniei și cel care a inceput creștinarea teritoriului locuit de stramoșii noștri. Supranumit și „Apostolul Lupilor“ (dupa un vechi nume al geto-dacilor), el a fost propovaduitorul Evangheliei pe taramurile Sciției și Pontului.

   Cuvioasa Parascheva, ocrotitoarea Moldovei și calauzitoarea credinței ortodoxe in intreaga Romanie a smereniei, este cunoscuta ca „Sfanta Vineri“, unificatoarea credinței ortodoxe a romanilor prin pilda sa mareața. Viața sa in lumina credinței, dincolo de toate ispitirile lumii, este continuata intru eternitate de odiseea Sfintelor Moaște și destinul lor romanesc, care presupune o devoțiune unica și mari procesiuni anuale.

   Sfantul Dimitrie cel Nou, ocrotitorul și calauza spirituala a Bucureștilor, este al doilea sfant cu acest nume mareț din istoria creștinismului. Viața și nevoințele monahului sud-dunarean, ascet intr-o peștera luminata de fiorul credinței, este una exemplara, urmata, insa, de o suita de controverse, intre care cele legate de periplul balcanic al moaștelor Sfantului și furtul acestora de catre un comando bulgaresc din Catedrala Mitropolitana a Bucureștilor in timpul Primului Razboi Mondial…

   Volumul conține acatistele și rugaciunile catre Sfantul Andrei, Sfanta Parascheva și Sfantul Dimitrie, obiceiurile legate de zilele in care aceștia sunt slaviți de catre intreg poporul, ca și un breviar al minunilor savarșite de aceștia in marea lor milostivenie, statuand rolul lor ca Ocrotitori ai Romaniei și vindecatori ai feluritelor suferințe fizice și morale ale credincioșilor de aici.

Informații suplimentare

Titlu

Ocrotitorii Romaniei – Sfantul Andrei, Sfanta Parascheva, Sfantul Dimitrie cel Nou

Preț

34,90

ISBN

978-606-9602-80-5

Format

14,5X20 cm

Pagini

224

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Ocrotitorii Romaniei – Sfantul Andrei, Sfanta Parascheva, Sfantul Dimitrie cel Nou”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu 0733 673 555 editura@neverland.ro
Facebook Instagram
LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON