Creștinismul romanesc

139,60 lei

Categorie: Cod: 221528Autor: Silvan TheodorescuData apariție: 29-06-2023

Descriere

   Despre romani s-a spus – adesea cu o indreptațire piezișa – ca, bantuiți fiind de o toleranța ecumenica extrema, nu ar avea o vocație mistica profunda. Dar galeria Sfinților și Mucenicilor emblematici, a venerabililor Duhovnici și a marilor Marturisitori romani este mult mai complexa decat s-ar crede, fiind populata cu o mulțime de personaje excepționale, care s-au sacrificat pentru credința și neam, luminand un popor iubitor de Dumnezeu și tradiție creștineasca.

   Pe diferite coordonate istorice și in diferite contexte social-culturale, putem evoca figuri semnificative, adesea la intersecția cu miturile și legendele fondatoare, precum Sfantul Andrei, Sfantul Dimitrie cel Nou sau Sfanta Parascheva, dar și veritabili intemeietori localnici de crez creștinesc asemenea Fecioarei de la Sihla și a lui Ioan cel Nou de la Suceava, a Mitropolitului Dosoftei, a lui Nicodim de la Tismana, a lui Ioan Valahul, a lui Daniil Sihastrul, a lui Sava Gotul de la Buzau ori a Mucenicilor de la Niculițel, pentru ca, ajungand spre zilele noastre, sa ne apropiem cu evlavie de imaginile unor cuvioși marturisitori ai Harului Divin, așa cum au fost Parintele Galeriu, Parintele Staniloae, Nicolae Steinhardt, Arsenie Boca, Parintele Cleopa, Ieromonahul Iustin Marchiș și ceilalți reprezentanți ai pleiadei de duhovnici de mare profunzime spirituala.

   Incepand cu 11.04.2023, Editura Neverland lanseaza o colecție care iși propune sa readuca in atenția publicului tainele creștinismului romanesc printr-o serie de patru carți care exploreaza drumul credinței unui popor ancorat in tradiții: Ocrotitorii Romaniei – Sfantul Andrei, Sfanta Parascheva, Sfantul Dimitrie cel Nou, Marii duhovnici. Calauzele spirituale ale romanilor, Minuni divine, moaște sacre și locuri de pelerinaj din ținuturile romanilor și Creștinismul romanesc – martiri și controverse istorice. Volumele vor fi disponibile in librarii și la chioșcurile de presa la prețul de 34,90 lei.

Informații suplimentare

Titlu

Creștinismul romanesc

Preț

139,60

ISBN

Format

14,5X20 cm

Pagini

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Creștinismul romanesc”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu 0733 673 555 editura@neverland.ro
Facebook Instagram
LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON