Morala Șahului

65,00 lei

Categorie: Cod: 14436Autor: Ionescu BogdanData apariție: 12-10-2022

Descriere

Etica șahista, punct de plecare și de final in partida de șah, marcata atat de frumos prin nelipsita strangere de mana, este un element esențial și definitoriu al sportului minții surprins cu finețe in randurile acestei carți.  Ciprian NANU, Mare Maestru Internațional

 

Este un privilegiu pentru familia șahista cand cineva dintre ai noștri, care a obținut rezultate remarcabile in alt domeniu decat șahul, decide sa publice o carte despre șah dintr-o alta perspectiva decat cea cu care suntem obișnuiți, a unui antrenor sau jucator de performanța. Citind lucrarea avocatului „de performanța”, vom descoperi multe sfaturi utile despre moralitate, etica, disciplina, care ne ajuta sa devenim oameni mai buni, folosind calitațile pe care șahul ni le dezvolta.

Desigur, paralela dintre șah și viața este ilustrata și printr-o consistenta colecție de partide de șah bine alese, ceea ce face ca lectura sa fie deosebit de placuta.

 Alin BERESCU, Mare Maestru Internațional

 

Noi, șahiștii pasionați, cautam adesea sa ințelegem lumea prin prisma sportului care ne-a format. Autorul acestei carți – un bun jucator de șah, iar in același timp un avocat reputat – ne prezinta cum se regasesc in șah valori precum etica, moralitatea și ne invața cum sa „mutam” mai bine atat in șah, cat și in viața. 

Tiberiu GEORGESCU, Mare Maestru Internațional

 

Pentru un șahist pierderea unei partide poate fi o adevarata catastrofa. Mai ales daca era caștigat. Pe cealalta parte, o victorie meritata ne poate transforma in zei pe pamant, macar pentru o runda. O zi normala la serviciu poate genera emoții puternice felurite, astfel ca nu e prea ușor sa ne pastram calmul și rabdarea in timpul unui turneu. Gasirea unor repere morale, a unor exemple de urmat ne pot asigura insa o linie de plutire intre lumea șahului și cea din afara fenomenului, numita de unii cea reala. Consider ca un șahist veritabil trebuie sa aiba standarde morale și principii, sa se poata integra in orice colectivitate, sa poata fi un membru in societate! Personal, antrenez caractere nu doar șahiști. 

Vlad JIANU, Mare Maestru Internațional

Informații suplimentare

Titlu

Morala Șahului

Preț

65,00

ISBN

978-606-9602-62-1

Format

170×240 mm

Pagini

264

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Morala Șahului”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu 0733 673 555 editura@neverland.ro
Facebook Instagram
LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON