Henri Coanda – dosarele secrete ale parintelui primului OZN

34,90 lei

Categorie: Cod: 15381Autor: Dan-Silviu BoerescuData apariție: 01-12-2023 Cuprins Răsfoiește

Descriere

 

Parintele avionului cu reacție – pe care l-a experimentat pentru prima oara in 1910, langa Paris – și descoperitorul efectului care ii poarta numele și care a revoluționat aeronautica, precum și autorul multor alte invenții din diferite domenii (inclusiv creatorul, pentru armata americana, al „aerodinei lenticulare“ – primul OZN?), Coanda s-a nascut pe 7 iunie 1886, la București, fiu al generalului și politicianului Constantin Coanda (prim-ministru in 1918) și al al franțuzoaicei Hayda Danet. Studiaza la Liceul Sf. Sava, dar faptul ca era amenințat cu corigența la matematica(!) l-a facut pe tatal sau sa-l mute la Liceul Militar din Iași, pentru a primi o educație mai severa. Iși continua studiile la Școala de Artilerie din București, apoi pleaca in Germania, la Technische Hochschule din Charlottenburg, unde‑și obține doctoratul. In 1906, la Paris, se inființeaza Școala Superioara de Aeronautica, la care Coanda se inscrie și o absolva ca șef de promoție. Lucreaza apoi pentru marele inginer francez Gustave Eiffel.

Mare parte a populației Romaniei era convinsa ca, la incercarea de intrare pe teritoriul romanesc a tancurilor sovietice, s-ar fi scos de la naftalina o arma secreta, numita ulterior „laserul lui Coanda”. Nu se cunosc detalii precise ale acestei povesti, ea fiind transmisa, la modul folcloric, de la o generatie la alta. Conform legendei, laserul ar fi distrus cateva tancuri, iar Romania nu a mai fost invadata de tancurile rusesti.

Mitul „laserului lui Coanda” a fost probabil intarit si de faptul ca, in primii ani ai regimului Ceausescu, renumitul inventator s-a intors sa lucreze in Romania, fiind numit directorul Institutul pentru Creație Științifica și Tehnica (INCREST) in 1969.

Informații suplimentare

Titlu

Henri Coanda – dosarele secrete ale parintelui primului OZN

Preț

34,90

ISBN

978-606-9602-94-2

Format

14,5 x 20 cm

Pagini

208

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Henri Coanda – dosarele secrete ale parintelui primului OZN”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu 0733 673 555 editura@neverland.ro
Facebook Instagram
LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON