Figuri ciudate si extravagante din Bucurestii de demult

49,00 lei

Categorie: Cod: 13542Autor: Dan-Silviu BoerescuData apariție: 15-10-2021

Descriere

Bucureștii au fost dintotdeauna un oraș complicat, populat cu personaje uluitoare, care l-au transformat constant intr-un „targ al deșertaciunilor” umane, cu momente succesive de glorie și agonie.

Spectacolul istoric bucureștean a fost animat de o sumedenie de figuri fabuloase, adesea extravagante, care și-au hranit „pohtele” cu o frenezie unica, fie ca era vorba despre iubire, putere, avere sau – da! – mancare (nu doar hrana sufleteasca, ci și rasfaț culinar, al „foalelor” și al minții deopotriva, conform axiomelor „sandamarinului” pastorelian!), dar și cu „ighemoniconul” de rigoare, caci orice traseu existențial era, in fapt, un ritual inițiatic bine intiparit in firidele complicate ale subconștientului colectiv.

Intr-adevar, „fandoseala” bucureștenilor cu nume va fi avut mereu acea doza inerenta de gratuitate, insa pitorescul degajat cu generozitate și candoare de acțiunile lor eroi-comice se integreaza perfect in atmosfera orașului pe care aviatorii interbelici il recunoșteau de departe de la fumul miilor de gratare cu mititei care ardeau necontenit, hranind diacronic visurile, „ambațurile” și, uneori, nebuniile stilate ale „ipochimenilor” de legenda, care au facut ca sub fiecare pietricica din caldaram sa se ascunda cate o farama de istorie picanta – in toate sensurile posibile! Vivat! „Bere, antren, lautari!” Și – de ce nu? –, aici la Porți(i)le Orientului, unde totul este luat cu o inenarabila „ușuratate”, mititei dolofani, mustind de zemuri nenumite, dar indesați temeinic in „fliutele” cu șampanie, spre deznadejdea snoaba a dușmanilor „apelpisiți”…

Dan-Silviu Boerescu

Informații suplimentare

Titlu

Figuri ciudate si extravagante din Bucurestii de demult

Preț

49,00

ISBN

978-606-9018-71-2

Format

Academic

Pagini

240

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Figuri ciudate si extravagante din Bucurestii de demult”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu 0733 673 555 editura@neverland.ro
Facebook Instagram
LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON