Personaje pitoresti ale Bucurestilor de odinioara

49,00 lei

Categorie: Cod: 13543Autor: Dan-Silviu BoerescuData apariție: 15-10-2021

Descriere

Cum nu exista un singur București, ci o sumedenie de micro-universuri centrate pe aceasta entitate simbolica in diferite epoci și contexte istorice, tot așa nici biografiile personalitaților care au populat peisajul uman al orașului nu sunt fixate pe vecie in niște cadre stricte, rigide, de nemodificat. Dimpotriva, destinele bucureștenilor de seama, fie ei nativi sau de adopție, prezinta o serie de bucle ciudate, care lasa loc unor interpretari multiple și nasc in continuare controverse de tot felul, de ordin politic, sentimental sau moral.

Nu vom ști, desigur, niciodata tot ce se ascunde in spatele vieții unor personaje exponențiale, care au marcat cultura și societatea bucureșteana. Periodic, apar noi detalii, picante sau, la limita, grotești, iar lumea se cutremura – și incita la (auto)cenzura – ori de cate ori se fac dezvaluiri despre anumite episoade teribile care pot demitiza „statuile” ce definesc matricial subconștientul colectiv.

Dincolo de „lipsa de pietate” a punerii in pagina a unor fapte și intamplari despre care „mai bine nu am ști nimic”, suntem, totuși, datori sa punem la loc in fiecare puzzle existențial toate piesele care, in timp, devin disponibile, chiar cu riscul de a fi acuzați ca ne lipsește „inteligența emoționala” și ca „scormonim inutil in viețile figurilor tutelare”, deplasand accentul de pe lumini pe umbre.

…Sa citim toate aceste povești cu deplina incredere in capacitatea noastra de a ne raporta obiectiv la Istoria mare – și fascinanta! – a Bucureștilor, compusa, insa, din mii de istorii mici și, pe alocuri, bantuite de multe informații care ne pot ruina confortul mental definit de atatea și atatea locuri comune, stereotipii, prejudecați. N-avem ce face, Bucureștiul nu a fost niciodata ușor de iubit!

Informații suplimentare

Titlu

Personaje pitoresti ale Bucurestilor de odinioara

Preț

49,00

ISBN

978-606-9018-80-4

Format

145×200

Pagini

240

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Personaje pitoresti ale Bucurestilor de odinioara”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu 0733 673 555 editura@neverland.ro
Facebook Instagram
LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON