Vicii vinovate

39,00 lei

Categorie: Cod: 12946Autor: Radu NastasiaData apariție: 20-01-2021 Cuprins Răsfoiește

Descriere

Volumul „Vicii vinovate” reprezinta o alchimie perfecta intre viața de polițist la Narcotice, traficanți și muzica rock. Construit pe esafodajul unui crime fiction, cu tuse noir, romanul „Vicii vinovate”, ce poarta semnatura lui Radu Nastasia, este radiografia unei lumi decadente in care adictia fata de droguri si alcool capata valente nebanuite. Scris intr-un ritm alert, captivant, romanul cuprinde scene pline de suspans, situatii neprevazute, confruntari violente intre bande rivale de interlopi, asasinate si morti subite datorate consumului de droguri.  

Ca un veritabil scenariu de film cult, romanul beneficiaza si de o „coloana sonora” constituita din piese rock ale caror versuri sunt in stransa legatura cu drogurile, romanul ramanand astfel fidel versurilor din motto-ul din debut: „sex, drugs and rock’ n’ roll”.

Personajul principal este tipul de polițist intransigent, workaholic, implicat pana in maduva oaselor in investigațiile pe care le intreprinde. Nimic nou pana aici, majoritatea polițiștilor și detectivilor sunt cinstiți și corecți, numai ca el se lupta cu patimile sale, femeile și alcoolul. Deși exagereaza uneori, el evita in ultima clipa sa cada in abisul viciilor, ca un veritabil antierou hard-boiled.

Revista Semne Alese

 

In esența, filonul carții sale iși trage seva din spațiul dur, misterios și inșelator al drogurilor, cu tot ce inseamna complexitatea acestuia, incarcata de cele mai provocatoare necunoscute. Scrisul sau are ingredientele necesare stilului captivant, bogația limbii romane ajutandu-l sa-i confere culoare, tensiune și precizie, vocabularul standu-i la dispoziție cu intreaga claviatura.

Nimic nu e intamplator, nimic nu curge fara rost, totul are sens și substanța. In acest context, nu e de mirare ca reușește sa faca radiografieri credibile ale unui mediu marcat de suferința, de acea suferința cronica mascata de iluziile fericirii. De aceea cred ca aceasta carte, dincolo de povestea aflata la vedere, reconfortanta și captivanta, are alta plina de invațaminte. Este ca un vaccin impotriva unei boli nemiloase. Pentru ca moartea alba este, din nefericire, realitate. O realitate care ne ataca fara scrupule, iar Radu Nastasia trage, prin cartea sa, un serios semnal de alarma, cu atat mai eficient, cu cat este mai elevata artistic, fapt evident. Iar profunzimea rasfațata a discursului sau literar este nu doar originea acestui deliciu spiritual de excepție, ci și un semn ca Divinitatea a zamislit lumea creației fara granițe.

Revista Detectiv Cultural

 

Intamplarile și personajele din acest roman sunt pur ficționale, dar naravurile care ii bantuie pe protagoniști – de natura a distruge ființa umana – este recomandat a ramane la stadiul de tabuuri, in special pentru minori și adolescenți.

Autorul

Informații suplimentare

Titlu

Vicii vinovate

Preț

39,00

ISBN

978-606-9018-24-8

Format

A5

Pagini

387

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Vicii vinovate”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu 0733 673 555 editura@neverland.ro
Facebook Instagram
LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON