Ocolul Pamantului in 80 de zile

39,90 lei

Categorie: Cod: 15628Autor: Jules VerneData apariție: 13-03-2024 Cuprins Răsfoiește

Descriere

Ocolul Pamântului în 80 de zile (Around the World in Eighty Days) este un roman clasic de aventuri, publicat pentru prima data sub forma de serial în Le Temps, între 6 noiembrie și 22 decembrie 1872, și în volum în 1873. În aceasa poveste, londonezul Phileas Fogg, care și-a angajat recent un nou valet, pe francezul Passepartout, face un pariu cu prietenii sai din Reform Club ca poate sa faca ocolul pamântului în 80 de zile. Calatoria se bazeaza pe revoluționarea transporturilor, eveniment care marcheaza secolul al XIX-lea, și începutul revoluției industriale. Apariția noilor modalitați de transport (calea feratavaporul cu aburi) și deschiderea canalului Suez în 1869 au scurtat distanțele, prin intermediul timpului necesar parcurgerii lor.

Povestea începe la Londra, la 2 octombrie 1872. Phileas Fogg este un gentleman necasatorit, care locuieste în Savile Row din Burlington Gardens. În ciuda averii sale, domnul Fogg traieste o viata modesta, având obiceiuril respectate cu o precizie matematica. Daca ar fi reușit ocolul pamântului în 80 de zile, ar fi avut un câștig de doua mii de lire, dar, pe de alta parte, daca ar fi pierdut, ajungea sa datoreze aceasta suma. Însoțit de Passepartout, el pleaca cu trenul din Londra la 8:45 PM, pe 2 octombrie 1872, întoarcerea la Reform Club fiind stabilita pentru 21 decembrie 1872.

Romanul Ocolul Pamântului în 80 de zile a fost scris într-o perioada grea, atât pentru Franța, cât și pentru Jules Verne. Era în timpul razboiului franco-prusac (1870-1871), perioada în care acesta a fost înrolat în Paza de Coasta, avea dificultați financiare (nu îi fusesera platite drepturile de autor pentru lucrari anterioare), iar tatal sau murise de curând. Cu toate acestea, Verne a fost încântat de activitatea sa la noua carte, ideea venindu-i într-o cafenea din Paris, în timp ce citea un ziar.

Inovațiile tehnologice din secolul al XIX-lea au facut posibil ocolul globului rapid și mai ușor. În special terminarea primei rute feroviare transcontinentale din Statele Unite (1869), legatura de cale ferata de pe teritoriul indian (1870) și deschiderea Canalului Suez în 1869 au facut ca o calatorie turistica în jurul lumii sa fie, pentru prima data, posibila. Un alt motiv l-au constituit explorarile și descoperirile care au dus la o creștere a confortului și siguranței. Oricine ar fi putut sa elaboreze un plan pentru o calatorie în jurul lumii.

Verne este deseori caracterizat ca un autor futurist sau de literatura științico-fantastica, dar în aceasta lucrare nu exista nicio urma de ficțiune științifica. Cartea este foarte populara în lume, caci ea ramâne un memorabil portret, realizat de catre un strain, al Imperiului Britanic ,„în care soarele nu apune niciodata”.

Informații suplimentare

Titlu

Ocolul Pamantului in 80 de zile

Preț

39,90

ISBN

978-630-307-016-2

Format

17x24cm

Pagini

152

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Ocolul Pamantului in 80 de zile”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu 0733 673 555 editura@neverland.ro
Facebook Instagram
LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON