De la Roma la Sarmizegetusa. Povești controversate de iubire

39,90 lei

Categorie: Cod: 15680Autor: Dan-Silviu BoerescuData apariție: 21-03-2024 Cuprins Răsfoiește

Descriere

Incredibile au fost caile iubirii în ceea ce-i privește pe cei mai vechi stramoși ai noștri! În volumul de fața, autorul încearca sa prezinte, în limita surselor istorice disponibile în prezent, obiceiurile și preferințele amoroase ale dacilor și ale romanilor, atât de contrastante și, totodata, la fel de interesante.

Dacii bogați își luau pâna la 30 de neveste și își înjghebau mici haremuri! Soțiile astfel cumparate deveneau veritabile sclave în gospodariile de tarabostes poligami. Cea mai iubita dintre neveste era sacrificata la moartea barbatului, iar trupul ei, așezat pe rugul funerar alaturi de cel al soțului decedat.

Figurile istorice din antichitatea poporului nostru au avut istorii sentimentale diferite. Presupusa soție a lui Burebista, regina Zina, preoteasa a cultului lui Zalmoxis, apare pe niște monede și se pare ca a fost asasinata de complotiști împreuna cu soțul ei.

Soția principala a lui Decebal, posibil numita Darda, i-a daruit regelui dac mai mulți copii, cel puțin un fiu și o fiica fiind luați ostatici la Roma dupa primul razboi daco-roman; printre copiii sai e posibil sa se fi numarat fete cu numele Meda și Andrada; iar sora lui Decebal, frumoasa Dochia, se sinucide pentru a nu fi pângarita de Traian sau de generalii acestuia. Doar o legenda?

Pompeia Plotina s-a casatorit cu Traian înainte ca acesta sa acceada la titlul de împarat roman. Deși casatoria a fost una fericita, nu au avut copii. Pompeia a acționat mult pentru accelerarea carierei tânarului Hadrian (pare-se, amantul soțului ei!), iar la moartea lui Traian, survenita în 117, parerea sa a fost determinanta pentru numirea acestuia ca succesor pe tronul Romei…

Informații suplimentare

Titlu

De la Roma la Sarmizegetusa. Povești controversate de iubire

Preț

39,90

ISBN

978-630-307-014-8

Format

14,5 x 20 cm

Pagini

208

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „De la Roma la Sarmizegetusa. Povești controversate de iubire”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu 0733 673 555 editura@neverland.ro
Facebook Instagram
LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON