Texte şi pretexte: Rapidismul. Istoria unui fenomen sportiv. Invitat – Pompiliu Nicolae Constantin, dr în istorie şi ştiinţe politice, jurnalist

25 iunie
Texte şi pretexte: Rapidismul. Istoria unui fenomen sportiv. Invitat – Pompiliu Nicolae Constantin, dr în istorie şi ştiinţe politice, jurnalist

Citat din spusele domnului Pompiliu Constantin, motto al ediţiei: „Sportul nu mai este de mult doar un mijloc de recreere și, pentru că a reușit să aibă un impact atât de mare asupra lumii, el a intrat în atenţia sociologilor, psihologilor, antropologilor sau istoricilor. Lucrarea de faţă, Rapidismul. Istoria unui fenomen sportiv, vine să explice într-o oarecare măsură traseul unui fenomen special. Rapidismul coagulează în același timp elementele specifice suporterismului, istoria echipelor sportive, vedetele care s-au identificat cu acest fenomen şi face apel la un sentiment comun.

În ediţia din 17 aprilie 2021 a emisiunii Texte şi pretexte ne propunem, prieteni, să vă invităm la o călătorie prin universul pasiunii sportive şi sociale numite rapidism. Doctorul în istorie Pompiliu Nicolae Constantin a publicat recent la Editura Pro Universitaria volumul Rapidismul. Istoria unui fenomen sportiv, o carte de referinţă, în care analizează acest autentic fenomen social.

Lucrarea aduce la lumină documente necunoscute, informații trecute cu vederea, valorifică istoria orală și adaugă la toate aceste aspecte un discurs analitic față de tot ceea ce s-a scris despre Rapid București, pentru a oferi o imagine de ansamblu a unui fenomen de amploare în spațiul sportiv românesc.

Cartea se adresează tuturor pasionaților de istoria sportului, nu doar suporterilor rapidiști, care vor regăsi în această lucrare un fenomen spectaculos, bine încadrat în contextul politic, social și economic.

Memoria între ghilimele îi prilejuieşte lui Răzvan Dolea analiza unor momente istorice importante pentru români, petrecute în luna aprilie din diferite epoci.

Sursa si, de asemenea, emisiunea audio pe pagina Radio Romania Cultural: https://www.radioromaniacultural.ro/texte-si-pretexte-rapidismul-istoria-unui-fenomen-sportiv-invitat-pompiliu-nicolae-constantin-dr-in-istorie-si-stiinte-politice-jurnalist/

Detalii eveniment

Categoria: Pro Universitaria în presă

Postează un comentariu

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu 0733 673 555 editura@neverland.ro
Facebook Instagram
LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON