Tita Cristescu, trista poveste a primei Miss Romania

29,90 lei

Categorie: Cod: 13988Autor: Dan-Silviu BoerescuData apariție: 11-03-2022

Descriere

Plapumarul, apoi carciumarul Gheorghe Cristescu a fost primul secretar general al Partidului Comunist din Romania. Unul dintre cei cinci copii ai lui l-a depașit, insa, in celebritate. Este vorba de fiica sa mai mica, Tita, extrem de frumoasa și aleasa, in 1926, prima Miss Romania. Din nefericire, povestea acestei femei, considerata una dintre cele mai frumoase din Romania anilor ’30, a fost una tragica.

Fata, dupa ce ratase posibila cariera artistica la care parea sa o recomande frumusețea ei uluitoare, se reorientase prioritar spre cuantificarea favorurilor sentimentale pe bani grei (fapt dovedit și de averea incredibila descoperita dupa moartea ei neașteptata): „Tita Cristescu era o demi mondena, intretinuta de cativa barbati bogati”.

De Craciun, in 1935, este gasita in apartamentul ei, din Bulevardul Bratianu nr. 34, otravita cu cianura. Gheorghe Cristescu face plangere la politie, acuzandu-l de crima pe inginerul Liviu Ciulei (tatal viitorului regizor cu același nume). Ciulei, francmason, antreprenor bogat, era amantul Titei Cristescu de mai multi ani, dar iubita il parasise, vrand sa se marite cu un tanar diplomat. Totul parea sa-l ostracizeze pe vechiul amant, iar condamnarea sa parea iminenta. Numai ca acesta și-a angajat o armata de avocați straluciți și a reușit sa scape de rigorile legii.

…Peste ani, aflata pe patul de moarte, servitoarea Titei Cristescu va dezvalui, insa, cine era adevaratul asasin și care fusese mobilul acestuia!

Informații suplimentare

Titlu

Tita Cristescu, trista poveste a primei Miss Romania

Preț

29,90

ISBN

978-606-9018-73-6

Format

145X200

Pagini

208

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Tita Cristescu, trista poveste a primei Miss Romania”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu 0733 673 555 editura@neverland.ro
Facebook Instagram
LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON