Spectacolul Lumii. Franta

29,00 lei

Stoc epuizat

Rezervă Categorie: Cod: 4435Autor: Ioan GrigorescuData apariție: 21-02-2011

Descriere

Avem radacini adanci in glia Parisului… Aici, sub umbra turnului care zgarie norii, isi dorm somnul de veci Eugen Ionescu, Tristan Tzara si Emil Cioran. Alti romani si-au gasit locas al vesniciei la „Père Lachaise” si in cimitirul Montmartre…In inima Cartierului Latin se inalta batrana biserica Saint-Gérmain de Prés, ctitorita in anul 542 de Childebert, fiul lui Clovis, regele Galiei.

Strada Vaugirard, din care se desprindea fundatura Ronsin, trece prin apropiere. Usor de presupus ca Brancusi frecventa locul vestit prin cafenelele si braseriile unde, si azi, isi dau intalnire artistii de pe Rive Gauche.

Turnul imbracat in sticla fumurie isi roteste umbra peste strada Montparnasse, unde, la numarul 64, a locuit o vreme, in vara lui 1907, Brancusi. Se vede ca i-a fost prielnica, daca, dupa 20 de ani, s-a intors aici.Poate ca s-a oprit si la cafeneaua „Deux Magots”, care isi intinde terasa pe trotuar, chiar in fata bisericii Saint-Gérmains de Prés.

Imaginea acestei cafenele poate fi intalnita in tablourile multor pictori parizieni. Era fieful artistilor plastici din Cartierul Latin pana in strada Veseliei si rolul acesta i-a ramas si in zilele noastre.Peste drum – braseria „Lipp”, preferata deopotriva de ziaristi, de criticii de arta si de profesorii de la Sorbona.

La „Flore” – lumea presei, a colectionarilor si a proprietarilor de saloane specializate in comertul cu tablouri si sculpturi. Comisionul luat artistilor trece, uneori, de 50 la suta.

 

Informații suplimentare

Titlu

Spectacolul Lumii. Franta

Preț

29,00

ISBN

978-606-92552-4-7

Format

A5 13 x 20

Pagini

312

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Spectacolul Lumii. Franta”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu 0733 673 555 editura@neverland.ro
Facebook Instagram
LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON