Spectacolul Lumii. China – Japonia

29,00 lei

Stoc epuizat

Rezervă Categorie: Cod: 5274Autor: Ioan GrigorescuData apariție: 29-11-2011

Descriere

CHINA

„Imperiul Celest” ramane in urma. Cinci milenii de istorie, 325 de imparati, si numai aproximativ 90 de ani de la „China fara masca” a lui Egon Erwin Kisch. De la China aceea umila, cu ricsari, cu blidul ei de orez, cu foametele ei si cu opiul ei. De la China „adormita” – parelnica impresie dintotdeauna, deoarece arareori o natiune a ramas mai treaza de-a lungul mileniilor – la China sincrofazotroanelor si a computerelor. De la China de mai tarziu, al carui spectacol adeseori indescifrabil occidentalilor se derula inapoia unei nevazute „cortine de bambus”, la China de azi, deschisa lumii intregi, pe care stiu ca eu n-am sa mai ajung sa o revad decat cu ochii mintii.

JAPONIA

Singurul lucru important, si de acum el va dura zile si nopti, saptamani in sir, este tulburatorul sentiment al descoperirii acestui oras in care am trait senzatii de explorator. Mi-a trebuit mult timp ca sa-mi adun impresiile si sa ma aplec asupra primei pagini care, la inceput, m-a dezarmat prin golul si albul ei.
Chiar si in scrierea unor note de calatorie, sentimentul distantei mi se pare definitoriu. Timpul si spatiul constituie laolalta sursa acelui patos retro, evocat ca o necesitate vitala pentru veridicitatea relatarii scriitoricesti, filtrul capabil a stratifica elemente demne de memorare si a le asterne pe hartie.

Informații suplimentare

Titlu

Spectacolul Lumii. China – Japonia

Preț

29,00

ISBN

978-606-8390-01-7

Format

A5 13×20

Pagini

144

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Spectacolul Lumii. China – Japonia”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu 0733 673 555 editura@neverland.ro
Facebook Instagram
LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON