Pourquoi moi?

30,00 lei

Produsul a fost adăugat în lista de Favorite
Pentru a adăuga produsul la favorite trebuie să fiți logat
Categorie: Cod: 12652Autor: Alin-Doru PavelData apariție: 03-09-2020

Descriere

Sardin Purcoi a devenit fermier în Lunca Dunării după anul 2000, pornind în afaceri cu banii trimiși de un unchi emigrat de tânăr în America pentru a-i achiziționa nepotul pământ, pe încredere. Unchiul nu avea copii, dar nici nu știa ce caracter dobândise micul Purcoi. Purcoi devenise între timp și lider politic local.

 

A reușit liderul politic local Sardin Purcoi să intre în cercul de relații al lui Carmin Morga, inspector-șef de poliție, dar și în alte grupuri de interese, cu influențe în zonele de decizie.

Sardin Purcoi îi informa cu fel și fel de chestii, cum ar fi că un reputat medic chirurg a vânat mai mult cu un iepure și un fazan decât avea pe autorizația de vânătoare, domnul doctor alegându-se cu un dosar penal, iar informații nu îl deranjau pe Purcoi.

 

Întâmplarea face ca Alin-Doru Pavel, întors la Câmpie după câțiva ani de zile petrecuți la București, să fie convins de Sardin Purcoi că e un fermier serios, la fel cum au fost convinși toți cei păcăliți de acesta, și că îi poate crește două animale din arenda pe care o avea de luat Alin de pe un teren agricol al soacrei lui.

În momentul în care Pungă Ovițel de la crimă organizată începe o anchetă și ajunge să afle modul în care Sardin Purcoi obținea ilegal subvenții din fonduri europene, fiind o practică a acestuia, găsește varianta de a plasa răspunderea în sarcina lui Alin-Doru Pavel, în sensul că acesta din urmă și-ar fi folosit influența pentru ca Purcoi să obțină ilegal respectivele subvenții în schimbul creșterii celor două animale. Noaptea minții! Dar Alin era colonel și era un caz de senzație.

 

L-au introdus în schemă și pe Pătruț Ostil de la „servicii”, iar sub supravegherea procurorilor Tanțarica și Zorel Negru au pornit acțiunea „Ținta, colonelul!” împotriva lui Alin-Doru Pavel.

L-au monitorizat, urmărit, interceptat, fotografiat pe comisarul-șef Alin-Doru Pavel, au pus tehnică de ascultare pe Sardin Purcoi, care l-a provocat pe Alin la o discuție înregistrată, a fost clasat dosarul penal al lui Purcoi, deschis pentru fraude cu fonduri europene în formă continuată, și i-a fost făcut un dosar penal lui Alin.

A început o suferință cumplită pentru comisarul-șef Alin-Doru Pavel, perioadă de timp în care soții Negru și-au înnoit parcul auto. Pungă Ovițel, fiul unor părinți alcoolici, și-a terminat vila și a împrejmuit-o cu un gard de beton, cu poartă auto acționată din telecomandă, iar Sardin Purcoi petrecea în localuri cu Carmin Morga, inspector-șef, deranjat de Alin când se înscria la concursuri pentru diverse funcții.

 

Cititorul va fi ținut cu sufletul la gură să afle cum se va încheia dosarul penal deschis pe numele comisarului-șef de poliție Alin-Doru Pavel și-și va răspunde la întrebarea „Există justiție în România?”.

Informații suplimentare

Titlu

Pourquoi moi?

Preț

30,00

ISBN

978-606-9018-21-7

Format

A5

Pagini

170

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Pourquoi moi?”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu 0733 673 555 editura@neverland.ro

    Facebook Instagram
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON

    Compare products