Pierdut in Nepal & Ladakh

40,00 lei

Categorie: Cod: 9023Autor: Vrabie CătălinData apariție: 01-03-2015 Cuprins Răsfoiește

Descriere

Pierdut a fost și regasit! De fiecare data. Un nou volum de calatorii, semnat Catalin Vrabie, in lumi ce-mi par la capatul lumii sau chiar din alta lume. Credincios rucsacului sau, ce l-a insoțit pe culmile Elbrusului, in Munții Caucaz și pierdut, apoi, prin Rusia, a colindat crestele Alpilor și vaile Californiei… Mont Blanc, Matterhorn, Dolomiți, El Capitan și alte provocari de genul asta din lumea larga… Deosebit de frumoasa, ca sa-l parafrazez pe autor. Am aflat din paginile carților anterioare cum s-a pierdut prin India și Iran, țari puțin cunoscute, cel puțin locuitorilor de la poale de Carpați.

Intr-un limbaj deseori frust, domn profesor Vrabie ne comunica detalii extrem de interesante, fapte de viața absolut de necrezut pentru civilizația europeana. Șocul Orientului incepe din Turcia cu forfota sa inepuizabila, dar, cu rabdare, treci… aeroportul și te trezești in alt avion ș.a.m.d. pana ajungi la destinație.

De asta data la Kathmandu, dupa o escala in toridul Sharjah din Golful Persic unde era ținta privirilor fiind cam singurul european prin zona! La cei peste 190 de centimetri ai sai, greu de pitit printre ceilalți semeni. Cu o buna capacitate de comunicare, inca de la primul pas in Nepal se pierde pe la diverse adrese a noilor sai prieteni pasageri, facand ca voiajul sa fie mai placut și plin de tot soiul de surprize. Ne sunt strecurate permanent informații din toate domeniile de activitate a nepalezilor, mai ales din viața lor privata. Remarca, cu umor, haosul din circulația rutiera, lipsa curentului cate șase ore pe zi, orezul condimentat pana la cote lacrimogene, element perpetuu in alimentația cotidiana, cat și ospitalitatea noilor cunoștințe facute ad-hoc.

Ascuțitul simț al detaliului face ca povestirea calatoriei in Nepal sa curga alert, consemnata pe ore și minute, fara stridențe, cu binevenite observații ușor malițioase la comoditatea romanilor in privința amenajarii și exploatarii propriului teritoriu, al comportamentului public sau nervozitatea permanenta fața de calmul și comportarea nepalezilor, deși condițiile in trafic sunt aici extrem de vitrege. „Circa 25% din locuitorii acestei țari traiesc sub limita saraciei – definita de Banca Mondiala ca fiind sub pragul de un dolar pe zi.” O informație care te cutremura și face sa ințelegi multe despre modul de viața nepalez sau indian.

„Jungle party” este un capitol plin de peripeții traite prin toții porii, numai la simpla idee ca te poți intalni oricand cu un rinocer, urs sau tigru! Dintre soluțiile oferite de instructori cea mai la indemana pare a fi aceea de a te lasa mancat, respectiv zdrobit de animalul care-ți sare in cale! Strong!

prof. Sergiu Gabureac

Informații suplimentare

Titlu

Pierdut in Nepal & Ladakh

Preț

40,00

ISBN

978-606-8390-36-9

Format

13 X 20 cm

Pagini

294

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Pierdut in Nepal & Ladakh”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu 0733 673 555 editura@neverland.ro
Facebook Instagram
LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON