Pierdut in Kazahstan, Kargazstan, Uzbekistan & Mongolia

49,90 lei

Categorie: Cod: 16063Autor: Vrabie CătălinData apariție: 10-05-2024 Cuprins Răsfoiește

Descriere

Pierdut prin Lume a devenit deja un brand. Un brand creat de Catalin Vrabie pe o filosofie foarte simpla, care ar putea sa se defineasca prin cunoașterea directa a unor noi geografii și culturi, traita în incertitudinea zilei de mâine, dar în frumusețea clipei de acum. Noul sau jurnal Pierdut in Kazahstan, Kârgâzstan, Uzbekistan & Mongolia este o invitație convingatoare la învingerea inerției create de zona de confort și la descoperirea necunoscutului, prin a calatori în locuri visate sau dorite, lasând o serie de detalii ale calatoriei la întâmplare.

Autorul spune: Stanurile – așa cum li se zice țarilor din Asia Centrala – mau fascinat dintotdeauna, desi niciodata, pâna de curând, nu ma gândisem sa le vizitez întro calatorie dedicata lor. Cautând bilete de avion pentru Astana – capitala Kazahstanului –, am vazut ca mai toate zborurile aveau tranzit în Aktau. Curiozitatea ma facut sa caut pe net unde, pe harta lumii, este situat acest Aktau și astfel am aflat ca e tot în Kazahstan, pe malul rasaritean al Marii Caspice. (…) Intenția inițiala era sa pornesc din Astana spre vest, dar miam spus ca e la fel de bine și daca o iau din Aktau spre est… așa ca miam și cumparat biletul. (…) Simt emoția unei noi aventuri care, de data asta, se anunța a fi plina de necunoscut, pentru ca regiunea este slab acoperita de internet sau de servicii de telefonie mobile.”

Kazahstanul este o țara transcontinentala care se afla în Asia Centrala, având doar un petic de teritoriu la vest de râul Ural, în Europa; teritoriul sau este mai mare decât Europa  de Vest. Are hotar cu RusiaChinaKîrgîstanUzbekistan și Turkmenistan și ieșire la Marea Caspica. Kazahstan dispune de stepataigadefileuridealurideltamunți acoperiți de zapada și deșerturi. Capitala țarii este Astana, care a înlocuit în 1997 fosta capitala, Almatî.

Kârgâzstan este o țara din Asia Centrala, care se învecineaza la nord cu Kazahstanul, la vest cu Uzbekistanul, la est cu China, iar în sud-vest cu Tadjikistanul. Kârgâzstanul este un stat fara ieșire la mare și muntos, cu capitala la  Bișkek. Kârgâzstanul facea parte din Uniunea Sovietica pâna în 1991, când a devenit independent.

Uzbekistanul este o țara din Asia Centrala, care se învecineaza cu Kazahstanul la vest și la nord, cu Kârgâzstanul și Tadjikistanul la est și cu Afganistanul și Turkmenistanul la sud. Arabii au stapânit actualul teritoriu al Uzbekistanului înca din sec al VII-lea. În Evul Mediu, Uzbekistanul a fost unul dintre bastioanele Islamului, fapt vizibil mai ales în Buhara, oraș faimos înca din secolul al IV-lea î.C. În Buhara s-au pastrat moschei vechi, minarete și medrese (școli islamice de învațamânt superior). În ambele orașe domnea o atmosfera liberala; aici traiau învațați și poeți marcanți, precum Avicenna sau Muhammad Al-Khwarizmi, unul dintre parinții algebrei.

Mongolia este o țara din Asia Centrala,  care se învecineaza la nord cu Rusia, la sud și est cu Republica Populara Chineza, iar granița de vest se afla la o mica distanța de Kazahstan. A fost centrul Imperiului mongol în secolul al XIII-lea, dar a fost condusa de dinastia manciuriana Qing din secolul al VII-lea și pâna la formarea, cu asistența sovietica, a unui guvern independent (în 1921). Ca urmare a prabușirii Uniunii Sovietice, Mongolia a adoptat o forma de guvernare democratica. A optsprezecea țara din lume ca suprafața, în Mongolia predomina stepa, alaturi de munți (în nord si vest) și Deșertul Gobi în sudul țarii. Circa 30% din populația țarii este alcatuita din nomazi sau seminomazi, budiști de rit tibetan și de etnie mongola. Capitala Ulaanbaatar concentreaza peste 50% din populație. Limba mongola aparține familiei de limbi altaice. Este o limba aglutinanta, vorbita de catre circa 5,7 milioane de persoane în întreaga lume.

Informații suplimentare

Titlu

Pierdut in Kazahstan, Kargazstan, Uzbekistan & Mongolia

Preț

49,90

ISBN

978-630-307-027-8

Format

13×20 cm

Pagini

264

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Pierdut in Kazahstan, Kargazstan, Uzbekistan & Mongolia”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu 0733 673 555 editura@neverland.ro
Facebook Instagram
LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON