Pachet: Thriller/horror

137,00 lei

Produsul a fost adăugat în lista de Favorite
Pentru a adăuga produsul la favorite trebuie să fiți logat
Categorie: Cod: 402488Autor: Baiu CosminData apariție: 21-05-2021

Descriere

Pachetul contine:

1. Interviul

Domnul C, un tanar studios, insa copleșit de datorii, se hotaraște sa se angajeze la o mare corporație, motiv pentru care trebuie sa dea mai intai un interviu.
Tot ceea ce urmeaza insa este un adevarat carnaval al groazei, la care eroul nostru participa in calitate de personaj principal și victima desemnata. Domnul C exploreaza cu determinare o lume absurda, neverosimila, in care ființele umane par a interpreta un rol prestabilit, trasat de forțe nevazute. Treptat, interviul capata ințelesuri și semnificații noi, iar tanarul C se vede silit sa lupte cu prețul vieții pentru a afla adevarul despre propria ființa.
Romanul horror „INTERVIUL” are un loc aparte in literatura romana, avand ca precursori operele lui Stephen King, Kafka sau Bulgakov. Cititorul se scufunda treptat in acest univers straniu și stramb, insa surprinzator de familiar, o lume aflata la discreția unor forțe malefice.
Drama Domnului C, personaj universal, poate fi a oricaruia dintre noi, iar adevarul pe care el il cauta da sens propriei noastre existențe in lumea contemporana.

„Interviul” lui Cosmin Baiu este un roman fabulos, suprarealist, plin de fantastic și de mister, cu puternice accente macabre care vin sa surprinda drama existențiala, sau mai bine spus post-existențiala, și zbaterile interioare ale unui tanar ce da dovada de un caracter aparte și o stapanire de sine de admirat in fața tuturor lucrurilor inexplicabile și a personajelor neverosimile pe care le intalnește in drumul sau catre un important interviu. Lucruri și personaje inexplicabile, care vin sa-i semnaleze cititorului inca de la inceput ca, in ciuda aparentelor cadre cotidiene de normalitate, este vorba despre o poveste situata dincolo de existența cotidiana (cazul celor noua colindatori care apar la geamul bucatariei lui C – personajul principal, un fapt aparent normal, insa numai pana la momentul la care autorul vine și relateaza ulterior ca C coboara din apartamentul sau in viteza noua etaje), probabil chiar undeva la granița dintre viața și moarte (semnalata de apariția celor doua personaje misterioase, Ding și Dong, care duceau o trasura plina de animale moarte).

Stilul aparte al autorului ne amintește, inca de la primele pagini, de romanele lui Kafka, nu numai prin titlu, pe cat de scurt pe atat de expresiv – Interviul, și prin numele personajului principal redat printr-o singura litera – C, ci și prin absurdul și caracterul suprarealist al situațiilor cu care se confrunta acest personaj. Un stil care, in același timp, ne duce cu gandul și la cinismul personajelor lui Raymond Chandler și la puterea sa de expresivitate și de tușare a cadrelor de desfașurare a acțiunii, dar și a trairilor interioare ale personajului, stil care, insa, se dezvolta mai departe aratandu-ne ca romanul „Interviul” dovedește o complexitate și o profunzime aparte, care, dupa cum insuși autorul ne dezvaluie la finalul romanului, combina o multitudine de abordari și experiențe stilistice, atat din zona de creație literara, cat și din cea muzicala, și care da putere poveștii croite de autor sa-l acapareze pe cititor și sa-i ofere nenumarate teme de reflecție cu privire la societate și la condiția existențiala a omului contemporan.

Mihai-Bogdan MARIAN

2. Ultima noapte la Auschwitz

În toamna anului 1944, un tânăr profesor de istorie antică din Viena este urcat într-un tren de marfă, alături de mii de alți condamnați, și este deportat la Auschwitz.

Pentru a evada, are la dispoziție doar câteva săptămâni, până când foamea îi va întuneca judecata, până ce trupul său va fi prea slăbit pentru a mai putea lupta.

 

Oare va reuși?! Deznodământul romanului este neașteptat și șocant…

Scris la persoana întâi, într-o manieră alertă, romanul Ultima noapte la Auschwitz transportă cititorul în atmosfera terifiantă a acestei fabrici a morții, unde până și aerul miroase a deznădejde, în intimitatea gândurilor, a motivației și a dialogurilor unor monștri cu față umană, precum Josef Mengele, Rudolf Höss sau criminalul Karl Fritzsch.

Personajul principal, Severin Bosch, un intelectual austriac de origine română, un exponent al supraomului lui Nietzsche, intră, fără voia sa, în măruntaiele acestei mașinării bine organizate, este martor la crime atroce, la dezumanizare și la trădare, însă reușește în numai câteva zile să organizeze opoziția, devenind liderul unei mișcări de rezistență ce își propune eliberarea tuturor prizonierilor din lagăr.

Inspirat din fapte reale, bine documentat, Ultima noapte la Auschwitz este un thriller istoric captivant și înspăimântător, o adevărată descindere în infern, care redă magistral încleștarea oarbă, mutilantă, între ființe dezumanizate, îndoctrinate și victimele lor lipsite de apărare.

 

3. Vama Veche

Vama Veche, un sat pitoresc la malul mării și paradisul rockerilor din toate timpurile. 

Pentru șapte studenți sosiți în Vamă în vacanța de vară, viața nu va mai fi niciodată la fel. În apele întunecate ale Mării Negre și-a făcut apariția o creatură din vremuri arhaice, ce poate lua forma celor mai crunte coșmaruri ale fiecărei victime cu care se hrănește.

Tinerii încep să dispară, în timp ce localnicii își văd în continuare netulburați de rutina lor zilnică. 

Este timpul ca un grup de adolescenți să-și riște viața și să se confrunte cu cele mai ascunse frici individuale pentru a încerca să învingă răul absolut.

         

            „Vama Veche” a lui Cosmin Baiu este un roman absolut fabulos. Început ca un thriller clasic cu accente horror, treptat îl poartă pe cititor într-o fascinantă călătorie mistică, peste punți spațio-temporale ce transcend milenii, stadii de evoluție geologică ale Pământului și civilizații arhaice, mutând accentul și suspansul de pe spectaculozitatea și emoția generate de sinistrul unor întâmplări terifiante, pe curiozitatea și nerăbdarea de a pătrunde ițele unui mister de demult care încă animă lucruri ce se petrec în prezent. Protagoniștii, al căror destin îi călăuzește pe fiecare în parte pe căi diferite și din motive specifice care se regăsesc bine amprentate în personalitatea fiecăruia, ajung să își întrepătrundă viețile în exotica Vama Veche, chemați fiind parcă cu toții la un anumit moment să intre într-un illo tempore în care aveau de împlinit o misiune de viață și de moarte. Aici, curiozitatea, spontaneitatea, altruismul, temeritatea și camaraderia celor șapte tineri care se încumetă să purceadă la deslușirea unui mister milenar cristalizându-se într-un grup aparte, amintesc pe undeva cititorului de „Cireșarii” lui Constantin Chiriță, readucând la viață pentru moment acel spirit de aventură care poate deschide porți nebănuite. De asemenea, măiestria cu care autorul redă atmosfera și spiritul Vămii Vechi, oferind atâtea detalii și repere comune celor care au poposit fie numai și în treacăt prin acele locuri, aproape că fac plauzibile și credibile toate acele tușe suprarealiste care însoțesc desfășurarea narațiunii.

            Presărat cu acțiuni ce se derulează într-un ritm alert și în cadre paralele ce împletesc o sumedenie de motive arhetipale care lucrează în subconștientul personalității umane, cu un suspans într-un crescendo permanent ce ambalează încontinuu atenția și emoția cititorului pe multiple direcții oferindu-i o avalanșă de senzații tari al căror laitmotiv de fundal este prezența morții cu miros de alge putrezite, romanul lui Cosmin Baiu nu se dezminte până în ultima clipă, oferind un final neașteptat.

 

Mihai-Bogdan MARIAN   

4.  Pandemie…si alte povestiri

1. Pandemie

Atunci când o pandemie globală ucide aproape întreaga omenire, un cuplu trecut de prima tinerețe se refugiază la o cabană situată pe vârful unui munte. Lunile trec și cei doi sunt tot mai rupți de realitate și afectați de singurătate și izolare.

Asta până când într-o noapte, pe un viscol puternic, cineva bate la ușă…

 

2. Monstrul

Într-o după-amiază fierbinte de vară, Ana, o fată de numai 15 ani, așteaptă cu nerăbdare la marginea șoselei pentru a lua o mașină la ocazie. 

După o vreme, un hârb ruginit apare din curbă, reduce șovăitor viteza și în cele din urmă oprește în dreptul fetei. Din spatele volanului o privesc lacom doi ochi de un albastru cenușiu, hipnotizanți, ce par a o atrage fără voia ei înăuntru. Astfel debutează această nuvelă, un thriller captivant, ce se citește cu sufletul la gură!

 

3. Lumea gândacilor

Cum reacționezi atunci când te trezești într-o lume în care locul oamenilor a fost luat dintr-o dată de gândaci enormi și dezgustători?

Pentru a supraviețui, va trebui sa îți joci rolul la perfecție, ca și cum nimic nu s-a întâmplat: să cultivi relațiile sociale, să participi la serviciul religios, să mergi la birou și să încerci chiar să trăiești o poveste de dragoste… O povestire terifiantă, cu un final neașteptat.

 

4. Călător în noapte

Pe o furtună cumplită, doi tineri se încumetă să plece cu mașina din București spre mare, pentru un scurt weekend la plajă. Este miezul nopții și un necunoscut le face semne disperate pe marginea autostrăzii, să oprească.

Urmează un thriller înfricoșător, în care personajele nu sunt ceea ce par, în timp ce stațiunea Mamaia devine un decor suprarealist al unor scene de coșmar.

*

Publicate inițial în mediul online, aceste patru nuvele au cunoscut un succes comercial enorm, fiind în permanență prezente în TOP 50 Google Store și Apple Store Romania, cu review-uri excepționale din partea cititorilor.

 

Cosmin BAIU este autorul romanului istoric „Ultima noapte la Auschwitz” (2020) și al romanului horror „Interviul” (2019), precum și al multor altor volume de ficțiune și dezvoltare personală, distribuite în țară si străinătate.

 

 

            Noua carte a lui Cosmin Baiu reunește în paginile sale patru povestiri depănate în tușe suprarealiste, fantastice, aparent fără legătură una cu cealaltă. În fapt, cele patru povestiri nu reprezintă însă nimic altceva decât piese dintr-unul și același puzzle, deloc fantastic, în ciuda nuanțelor lugubre în care ni-l ipostaziază autorul, ci din păcate cât se poate de bine conexat realității noastre cotidiene, peste care par a se suprapune cu fidelitate într-atât de multe aspecte încât devine de-a dreptul înspăimântător. Un puzzle care oglindește anomaliile sinistre ale unei matrice sociale tot mai dezumanizate, dar și unele dintre cele mai mari controverse existențiale și temeri profunde care țin în tensiune și ajung să contorsioneze într-un mod specific celei mai crunte terori psihicul individului actual de pretutindeni, în general, și a celui care își trăiește viața în România, în mod particular.  

            Astfel, fie că ne oprim la imaginea vieții sociale și individuale devastate de o pandemie atât de ciudată, dar și cât se poate de actuală astăzi pretutindeni pe glob, fie la coșmarul relevat de săvârșirea unor crime abominabile în fundalul cărora se conturază o corupție sistemică cu conexiuni transnaționale, care a ținut prizonier publicul din România, prin intermediul canalelor media, mai bine de o jumătate de an, ori la dramele și destinele frânte cauzate de mult prea desele accidente de circulație într-o țară care duce lipsă de o infrastructură de transport adecvată și psihoza națională aferentă întreținută de aceleași canale media, sau conturul tot mai pronunțat al unei societăți de masă amorfe, guvernate de o corectitudine politică atât de îndoielnică, devoalată de autor prin metafora „lumii gândacilor”, descoperim în „Pandemie… și alte povestiri” a lui Cosmin Baiu toate acele probleme și temeri care ne-au acaparat parcă dintr-o dată și pe nesimțite deformându-ne într-un mod de-a dreptul hidos prezentul.  

Mihai-Bogdan MARIAN 

Informații suplimentare

Titlu

Pachet: Thriller/horror

Preț

137,00

ISBN

978-606-8390-91-8; 978-606-9018-13-2; 978-606-9018-56-9

Format

13X20 cm

Pagini

250, 240, 256

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Pachet: Thriller/horror”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu 0733 673 555 editura@neverland.ro

    Facebook Instagram
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON

    Compare products