Pachet: Thriller/horror

137,00 lei

Categorie: Cod: 402488Autor: Baiu CosminData apariție: 21-05-2021

Descriere

Pachetul contine:

1. Interviul

Domnul C, un tanar studios, insa copleșit de datorii, se hotaraște sa se angajeze la o mare corporație, motiv pentru care trebuie sa dea mai intai un interviu.
Tot ceea ce urmeaza insa este un adevarat carnaval al groazei, la care eroul nostru participa in calitate de personaj principal și victima desemnata. Domnul C exploreaza cu determinare o lume absurda, neverosimila, in care ființele umane par a interpreta un rol prestabilit, trasat de forțe nevazute. Treptat, interviul capata ințelesuri și semnificații noi, iar tanarul C se vede silit sa lupte cu prețul vieții pentru a afla adevarul despre propria ființa.
Romanul horror „INTERVIUL” are un loc aparte in literatura romana, avand ca precursori operele lui Stephen King, Kafka sau Bulgakov. Cititorul se scufunda treptat in acest univers straniu și stramb, insa surprinzator de familiar, o lume aflata la discreția unor forțe malefice.
Drama Domnului C, personaj universal, poate fi a oricaruia dintre noi, iar adevarul pe care el il cauta da sens propriei noastre existențe in lumea contemporana.

„Interviul” lui Cosmin Baiu este un roman fabulos, suprarealist, plin de fantastic și de mister, cu puternice accente macabre care vin sa surprinda drama existențiala, sau mai bine spus post-existențiala, și zbaterile interioare ale unui tanar ce da dovada de un caracter aparte și o stapanire de sine de admirat in fața tuturor lucrurilor inexplicabile și a personajelor neverosimile pe care le intalnește in drumul sau catre un important interviu. Lucruri și personaje inexplicabile, care vin sa-i semnaleze cititorului inca de la inceput ca, in ciuda aparentelor cadre cotidiene de normalitate, este vorba despre o poveste situata dincolo de existența cotidiana (cazul celor noua colindatori care apar la geamul bucatariei lui C – personajul principal, un fapt aparent normal, insa numai pana la momentul la care autorul vine și relateaza ulterior ca C coboara din apartamentul sau in viteza noua etaje), probabil chiar undeva la granița dintre viața și moarte (semnalata de apariția celor doua personaje misterioase, Ding și Dong, care duceau o trasura plina de animale moarte).

Stilul aparte al autorului ne amintește, inca de la primele pagini, de romanele lui Kafka, nu numai prin titlu, pe cat de scurt pe atat de expresiv – Interviul, și prin numele personajului principal redat printr-o singura litera – C, ci și prin absurdul și caracterul suprarealist al situațiilor cu care se confrunta acest personaj. Un stil care, in același timp, ne duce cu gandul și la cinismul personajelor lui Raymond Chandler și la puterea sa de expresivitate și de tușare a cadrelor de desfașurare a acțiunii, dar și a trairilor interioare ale personajului, stil care, insa, se dezvolta mai departe aratandu-ne ca romanul „Interviul” dovedește o complexitate și o profunzime aparte, care, dupa cum insuși autorul ne dezvaluie la finalul romanului, combina o multitudine de abordari și experiențe stilistice, atat din zona de creație literara, cat și din cea muzicala, și care da putere poveștii croite de autor sa-l acapareze pe cititor și sa-i ofere nenumarate teme de reflecție cu privire la societate și la condiția existențiala a omului contemporan.

Mihai-Bogdan MARIAN

2. Ultima noapte la Auschwitz

In toamna anului 1944, un tanar profesor de istorie antica din Viena este urcat intr-un tren de marfa, alaturi de mii de alți condamnați, și este deportat la Auschwitz.

Pentru a evada, are la dispoziție doar cateva saptamani, pana cand foamea ii va intuneca judecata, pana ce trupul sau va fi prea slabit pentru a mai putea lupta.

 

Oare va reuși?! Deznodamantul romanului este neașteptat și șocant…

Scris la persoana intai, intr-o maniera alerta, romanul Ultima noapte la Auschwitz transporta cititorul in atmosfera terifianta a acestei fabrici a morții, unde pana și aerul miroase a deznadejde, in intimitatea gandurilor, a motivației și a dialogurilor unor monștri cu fața umana, precum Josef Mengele, Rudolf Höss sau criminalul Karl Fritzsch.

Personajul principal, Severin Bosch, un intelectual austriac de origine romana, un exponent al supraomului lui Nietzsche, intra, fara voia sa, in maruntaiele acestei mașinarii bine organizate, este martor la crime atroce, la dezumanizare și la tradare, insa reușește in numai cateva zile sa organizeze opoziția, devenind liderul unei mișcari de rezistența ce iși propune eliberarea tuturor prizonierilor din lagar.

Inspirat din fapte reale, bine documentat, Ultima noapte la Auschwitz este un thriller istoric captivant și inspaimantator, o adevarata descindere in infern, care reda magistral incleștarea oarba, mutilanta, intre ființe dezumanizate, indoctrinate și victimele lor lipsite de aparare.

 

3. Vama Veche

Vama Veche, un sat pitoresc la malul marii și paradisul rockerilor din toate timpurile. 

Pentru șapte studenți sosiți in Vama in vacanța de vara, viața nu va mai fi niciodata la fel. In apele intunecate ale Marii Negre și-a facut apariția o creatura din vremuri arhaice, ce poate lua forma celor mai crunte coșmaruri ale fiecarei victime cu care se hranește.

Tinerii incep sa dispara, in timp ce localnicii iși vad in continuare netulburați de rutina lor zilnica. 

Este timpul ca un grup de adolescenți sa-și riște viața și sa se confrunte cu cele mai ascunse frici individuale pentru a incerca sa invinga raul absolut.

         

            „Vama Veche” a lui Cosmin Baiu este un roman absolut fabulos. Inceput ca un thriller clasic cu accente horror, treptat il poarta pe cititor intr-o fascinanta calatorie mistica, peste punți spațio-temporale ce transcend milenii, stadii de evoluție geologica ale Pamantului și civilizații arhaice, mutand accentul și suspansul de pe spectaculozitatea și emoția generate de sinistrul unor intamplari terifiante, pe curiozitatea și nerabdarea de a patrunde ițele unui mister de demult care inca anima lucruri ce se petrec in prezent. Protagoniștii, al caror destin ii calauzește pe fiecare in parte pe cai diferite și din motive specifice care se regasesc bine amprentate in personalitatea fiecaruia, ajung sa iși intrepatrunda viețile in exotica Vama Veche, chemați fiind parca cu toții la un anumit moment sa intre intr-un illo tempore in care aveau de implinit o misiune de viața și de moarte. Aici, curiozitatea, spontaneitatea, altruismul, temeritatea și camaraderia celor șapte tineri care se incumeta sa purceada la deslușirea unui mister milenar cristalizandu-se intr-un grup aparte, amintesc pe undeva cititorului de „Cireșarii” lui Constantin Chirița, readucand la viața pentru moment acel spirit de aventura care poate deschide porți nebanuite. De asemenea, maiestria cu care autorul reda atmosfera și spiritul Vamii Vechi, oferind atatea detalii și repere comune celor care au poposit fie numai și in treacat prin acele locuri, aproape ca fac plauzibile și credibile toate acele tușe suprarealiste care insoțesc desfașurarea narațiunii.

            Presarat cu acțiuni ce se deruleaza intr-un ritm alert și in cadre paralele ce impletesc o sumedenie de motive arhetipale care lucreaza in subconștientul personalitații umane, cu un suspans intr-un crescendo permanent ce ambaleaza incontinuu atenția și emoția cititorului pe multiple direcții oferindu-i o avalanșa de senzații tari al caror laitmotiv de fundal este prezența morții cu miros de alge putrezite, romanul lui Cosmin Baiu nu se dezminte pana in ultima clipa, oferind un final neașteptat.

 

Mihai-Bogdan MARIAN   

4.  Pandemie…si alte povestiri

1. Pandemie

Atunci cand o pandemie globala ucide aproape intreaga omenire, un cuplu trecut de prima tinerețe se refugiaza la o cabana situata pe varful unui munte. Lunile trec și cei doi sunt tot mai rupți de realitate și afectați de singuratate și izolare.

Asta pana cand intr-o noapte, pe un viscol puternic, cineva bate la ușa…

 

2. Monstrul

Intr-o dupa-amiaza fierbinte de vara, Ana, o fata de numai 15 ani, așteapta cu nerabdare la marginea șoselei pentru a lua o mașina la ocazie. 

Dupa o vreme, un harb ruginit apare din curba, reduce șovaitor viteza și in cele din urma oprește in dreptul fetei. Din spatele volanului o privesc lacom doi ochi de un albastru cenușiu, hipnotizanți, ce par a o atrage fara voia ei inauntru. Astfel debuteaza aceasta nuvela, un thriller captivant, ce se citește cu sufletul la gura!

 

3. Lumea gandacilor

Cum reacționezi atunci cand te trezești intr-o lume in care locul oamenilor a fost luat dintr-o data de gandaci enormi și dezgustatori?

Pentru a supraviețui, va trebui sa iți joci rolul la perfecție, ca și cum nimic nu s-a intamplat: sa cultivi relațiile sociale, sa participi la serviciul religios, sa mergi la birou și sa incerci chiar sa traiești o poveste de dragoste… O povestire terifianta, cu un final neașteptat.

 

4. Calator in noapte

Pe o furtuna cumplita, doi tineri se incumeta sa plece cu mașina din București spre mare, pentru un scurt weekend la plaja. Este miezul nopții și un necunoscut le face semne disperate pe marginea autostrazii, sa opreasca.

Urmeaza un thriller infricoșator, in care personajele nu sunt ceea ce par, in timp ce stațiunea Mamaia devine un decor suprarealist al unor scene de coșmar.

*

Publicate inițial in mediul online, aceste patru nuvele au cunoscut un succes comercial enorm, fiind in permanența prezente in TOP 50 Google Store și Apple Store Romania, cu review-uri excepționale din partea cititorilor.

 

Cosmin BAIU este autorul romanului istoric „Ultima noapte la Auschwitz” (2020) și al romanului horror „Interviul” (2019), precum și al multor altor volume de ficțiune și dezvoltare personala, distribuite in țara si strainatate.

 

 

            Noua carte a lui Cosmin Baiu reunește in paginile sale patru povestiri depanate in tușe suprarealiste, fantastice, aparent fara legatura una cu cealalta. In fapt, cele patru povestiri nu reprezinta insa nimic altceva decat piese dintr-unul și același puzzle, deloc fantastic, in ciuda nuanțelor lugubre in care ni-l ipostaziaza autorul, ci din pacate cat se poate de bine conexat realitații noastre cotidiene, peste care par a se suprapune cu fidelitate intr-atat de multe aspecte incat devine de-a dreptul inspaimantator. Un puzzle care oglindește anomaliile sinistre ale unei matrice sociale tot mai dezumanizate, dar și unele dintre cele mai mari controverse existențiale și temeri profunde care țin in tensiune și ajung sa contorsioneze intr-un mod specific celei mai crunte terori psihicul individului actual de pretutindeni, in general, și a celui care iși traiește viața in Romania, in mod particular.  

            Astfel, fie ca ne oprim la imaginea vieții sociale și individuale devastate de o pandemie atat de ciudata, dar și cat se poate de actuala astazi pretutindeni pe glob, fie la coșmarul relevat de savarșirea unor crime abominabile in fundalul carora se conturaza o corupție sistemica cu conexiuni transnaționale, care a ținut prizonier publicul din Romania, prin intermediul canalelor media, mai bine de o jumatate de an, ori la dramele și destinele frante cauzate de mult prea desele accidente de circulație intr-o țara care duce lipsa de o infrastructura de transport adecvata și psihoza naționala aferenta intreținuta de aceleași canale media, sau conturul tot mai pronunțat al unei societați de masa amorfe, guvernate de o corectitudine politica atat de indoielnica, devoalata de autor prin metafora „lumii gandacilor”, descoperim in „Pandemie… și alte povestiri” a lui Cosmin Baiu toate acele probleme și temeri care ne-au acaparat parca dintr-o data și pe nesimțite deformandu-ne intr-un mod de-a dreptul hidos prezentul.  

Mihai-Bogdan MARIAN 

Informații suplimentare

Titlu

Pachet: Thriller/horror

Preț

137,00

ISBN

978-606-8390-91-8; 978-606-9018-13-2; 978-606-9018-56-9

Format

13X20 cm

Pagini

250, 240, 256

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Pachet: Thriller/horror”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu 0733 673 555 editura@neverland.ro
Facebook Instagram
LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON