Ordinul Cavalerilor Basarabi

58,00 lei

Stoc epuizat

Rezervă Categorie: Cod: 12578Autor: Bogdan Galculescu, Buneci Petre, Cristian Mosneanu, Stefan DumitracheData apariție: 09-07-2020

Descriere

Ordinul Cavalerilor Basarabi reprezinta o peceta sau o mantie care invaluie trecerea prin veacuri a ordinelor inițiatico-cavalerești și secrete ce iși au originea in spațiul carpato-danubiano-pontic. De asemenea, el reprezinta „liantul istoric” care a menținut continuitatea acestora in diferitele forme in care au evoluat, dar cu „substanța de baza” neschimbata. Acest liant aglutineaza toate elementele și simbolurile primordiale ale spațiului sacru unde s-a manifestat.

 

 

In paginile acestei inedite carți, autorii realizeaza o analiza aprofundata asupra anumitor aspecte istorice ce țin de inființarea Țarii Romanești. Astfel, sunt prezentate documente care sugereaza ca exista o legatura intre Ordinul Templier și inființarea Țarii Romanești. In același timp, autorii il identifica pe Negru Voda drept cel care a descalecat primul la Campulung inainte de anul 1215.

Referitor la originea Basarabilor, autorii susțin ca aceasta ar trebui cautata cu mult inainte de anul 1300 (reper temporal larg acceptat de catre istoricii romani) și ca obarșia lor se pierde in negura timpului, ei fiind de fapt o casta din care erau aleși preoții și conducatorii. De asemenea, sunt aduse in atenția cititorului o serie de informații recente prezentate de istoricii bulgari care vorbesc despre adevaratul nume al lui Basarab, despre inceputul domniei acestuia și despre adevaratele relații pe care Basarab le avea cu vecinii.

O alta informație de mare interes, provenita de aceasta data de la istoricii maghiari, releva aspecte legate de Batalia de la Posada din care reiese fara tagada ca Basarab a avut cavalerie in timpul luptei și victoria s-a datorat in cea mai mare masura acesteia.

Bogdan Bucatariu

Informații suplimentare

Titlu

Ordinul Cavalerilor Basarabi

Preț

58,00

ISBN

978-606-9018-19-4

Format

A5

Pagini

326

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Ordinul Cavalerilor Basarabi”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu 0733 673 555 editura@neverland.ro
Facebook Instagram
LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON