Heidi. Ediție bilingva, romana – engleza

39,90 lei

Categorie: Cod: 15412Autor: Johanna SpyriData apariție: 07-12-2023 Cuprins Răsfoiește

Descriere

Publicata in 1880, cartea Johannei Spyri spune povestea unei fetițe orfane in varsta de cinci ani, care ajunge sa fie crescuta de matușa ei, Dete.

Cand aceasta iși gasește un loc de munca, este nevoita sa o lase pe Heidi in grija bunicului ei, care locuiește retras, intr-o cabana in Alpii Elvețieni, aproape de orașul Dorfli. Batranul este ostil la ideea de a avea grija de Heidi, dar cu timpul ajunge sa o indrageasca. Heidi duce o viața frumoasa in munți. Se imprietenește cu Peter, pastorul de capre, dar și cu bunica oarba a acestuia. Insa, dupa trei ani de la venirea ei, pe cand avea opt ani, matușa Dete se intoarce și o ia pe Heidi din munți pentru a o angaja la familia Sesseman din Frankfurt, Germania. Desparțirea este foarte dureroasa pentru Heidi și bunicul ei. La Frankfurt, Heidi ii tine companie Clarei, o fetița de 12 ani care nu poate merge. Atitudinea joviala a lui Heidi pare sa ii imbunatațeasca starea de sanatate a Clarei. Insa, cu timpul, datorita atitudinii severe a guvernantei, a ingradirii pe care o simte și a dorului de bunic și de munți, Heidi se imbolnavește. In cele din urma, medicul Clarei o ajuta pe Heidi sa se intoarca inapoi in munți, la bunicul ei. Revederea este plina de emoție și bucurie și Heidi iși revine. Dupa un timp, starea de sanatate a Clarei se inrautațește, iar medicul decide ca o vizita in munți ii va prinde bine. Și, intr-adevar, efectele se vad rapid. Insa prietenia dintre cele doua fete starnește gelozia lui Peter care impinge caruțul Clarei intr-o prapastie. Neavand incotro, Clara este forțata sa-și foloseasca picioarele și reușește sa se ridice și sa mearga, spre mare surprindere și bucurie a tatalui ei. Drept rasplata, familia Clarei se angajeaza ca pe viitor, oricand va fi nevoie, sa-i ofere tot sprijinul lui Heidi.

Johanna Syri a scris povestea lui Heidi in doar patru saptamani, romanul ajungand renumit pentru portretizarea vie a peisajului din Alpii Elvețieni.

Informații suplimentare

Titlu

Heidi. Ediție bilingva, romana – engleza

Preț

39,90

ISBN

978-630-307-006-3

Format

17 x 24 cm

Pagini

152

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Heidi. Ediție bilingva, romana – engleza”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu 0733 673 555 editura@neverland.ro
Facebook Instagram
LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON