Fiii Cerului

49,00 lei

Stoc epuizat

Rezervă Categorie: Cod: 12513Autor: Orion GrayData apariție: 04-06-2020

Descriere

Daca vechii zei nu erau decat o amintire? Daca miturile și legendele anticilor nu erau decat ecoul unei epoci de mult pierdute? Inainte de Roma, a fost Grecia. Inainte de Grecia, a fost Sumerul. Inainte de Sumer, au fost Pelasgii. Fiii Cerului transporta cititorul intr-o epoca de mult uitata, in care zeii erau simpli regi și eroi ai Imperiului Pelasg.

 

Odata cu scufundarea Atlantidei, ultimii supraviețuitori ai marelui oraș se impraștie de-a lungul Pamantului inca tanar, incercand sa iși pastreze vie moștenirea. Dintre aceștia, un grup se va ridica, cucerind tot ii iese in cale. Secole mai tarziu, urca pe tron Dumuzid, un tanar idealist, al carui tata i-a lasat moștenire o lume zbuciumata, cuprinsa de razboaie. Alaturi de prietenii sai de incredere, Zamolxes și Loki, Dumuzid va trebui sa iși conduca Imperiul prin probe de foc, razboaie și intrigi, incercand sa redea Imperiului și Dinastiei Soarelui stralucirea de odinioara.

 

„Fiii Cerului” este un roman epic, fabulos, o impresionanta și dramatica saga a regilor pelasgi de descendența atlanta, in care mitul și legenda sunt reinterpretate cu ingeniozitate și originalitate de catre autor pentru a creiona o lume pe cat de fantastica, pe atat de concreta prin bogația de detalii oferite cu privire la personaje și realitați sociale și politice, precum și la cadrul mai larg, geografic și natural, de desfașurare a acțiunii.

In acest sens, firescul și naturalețea personajelor, a intrigilor și realitaților carora le este tributara existența acestora, constituie o punte care transcende mitul și legenda, purtandu-l pe cititor catre vremurile imemoriale din zorile umanitații.

Taramuri legendare, precum Atlantida sau Insula Alba a lui Apollo din marea care uda țarmurile Hiperboreei, localizata de textele antice in același spațiu carpato-danubiano-pontic unde mai tarziu se va dezvolta regatul dac iar astazi se regasește țara noastra, Elada, Egiptul, Levantul, Mesopotamia și mai indepartata Persie constituie teatrul de desfașurare al unei palpitante intrigi politico-militare careia ii cade prizonier un erou de excepție, regele pelasg Dumuzid, descendent al liniei atlante ce se revendica de la Gebeleizis și de la fiul acestuia, Alulim sau Pelas, fondatorul Imperiului pelasg reținut in mitologie sub numele de Pelasgos sau Uran.

In fapt, pelasgii, care sunt nimeni altcineva decat titanii din mitologia greaca sau „urieșii” din vechile legende romanești, reprezinta acea rasa primordiala de origine divina cu misiune civilizatoare care constituie un reper comun al tuturor miturilor și legendelor fondatoare ale lumii. Astfel, de la Gebeleizis la fiii acestuia, Pelasgus și reformatorul Mithras, și pana la cuplul regal Dumuzid și Inanna și fiul acestora, Ahura Mazda, fara a uita de triada egipteana Osiris, Seth și Horus, și remarcand prezența lui Zamolxes, al carui nume are o rezonanța ce reprezinta o ancora care trimite catre regatul dac de mai tarziu, romanul abunda in eroi mitologici primordiali, care constituie repere arhetipale pentru tradiția hiperboreeana, greaca, egipteana, sumeriana, persana, unii dintre aceștia regasindu-se ca protagoniști chiar și in anumite texte biblice.

Prin maiestria stilului, autorul reușește sa-l introduca pe cititor in aceasta lume fantastica, apropiindu-l de protagoniștii de origine divina, facandu-l partaș la intriga și trairile acestora pe care reușește intr-o oarecare masura sa-i umanizeze, sa-i coboare pentru o clipa de pe piedestalul rezervat zeitaților. Așa spre exemplu, Mithras, cunoscut in mitologia greaca și ca Prometeu, in roman in loc de foc incearca sa le daruiasca oamenilor o ordine republicana in care atlanții și oamenii sa conviețuiasca pe principii de egalitate, și la fel ca și Prometeu are o soarta tragica. Tot astfel, cuplul regal Dumuzid „Pastorul” și Inanna, atat de incercat de probleme cat se poate de lumești in intriga dezvoltata intre paginile romanului, in mitologia sumeriana mai este cunoscut și ca perechea divina Tammuz și Ishtar, protagonista a unei istorisiri ce are elemente comune pe alocuri cu legenda biblica a lui Cain și Abel. Iar exemplele pot continua cu Gheștinana, sora lui Dumuzid, sau cu Ahura Mazda, fiul acestuia, precum și cu multe alte personaje la fel de incarcate de semnificații, care anima povestea și dau consistența intrigii romanului.

Mihai-Bogdan MARIAN

      

                                                                                                    

Informații suplimentare

Titlu

Fiii Cerului

Preț

49,00

ISBN

978-606-9018-12-5

Format

A5

Pagini

380

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Fiii Cerului”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu 0733 673 555 editura@neverland.ro
Facebook Instagram
LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON