Efectul fluturelui. O poveste Sunshade

59,90 lei

Categorie: Cod: 16125Autor: Darius GorceaData apariție: 05-06-2024 Cuprins Răsfoiește

Descriere

Când îl citești pe Darius Gorcea, știi înca de la primele pagini ca ai de-a face cu un copil excepțional. Calitatea scriiturii, îmbrațișarea personajelor și maniera prin care transmite mesajul și emoția te impresioneaza, pur și simplu. Apoi afli ca Darius e un adolescent. Unul talentat și capabil sa te poarte prin lumile noi pe care le creeaza cu grija, având capacitatea de a construi conflictul fundamental dintre bine și rau, dintre lumina și întuneric și de a crea personaje în jurul lui. Și nu orice fel de personaje. Unele credibile, care te fac sa le iei partea pe tot parcursul desfașurarii conflictului arhetipal.

Darius scrie frenetic, intens și își asuma lumile construite cu generozitate. L-am cunoscut pe vremea când terminase primul lui roman, Copiii Aștrilor, pe care îl scrisese în numai jumatate de an. Și, deschizând cartea, mi-am dat seama ca, daca nu mi-ar fi spus nimeni ca e scrisa de un copil, practic, aș fi putut crede ca acolo sunt rândurile unui scriitor experimentat. Atât de mult m-a impresionat talentul lui, dar și implicarea în actul de creație, încât mi-am propus, înca de atunci, sa-l urmaresc.

Îmi povestea ca lucreaza la un nou roman, unul și mai complex, pentru a întregi ideile conturate în Copiii Aștrilor și pentru a le da atât personajelor, cât și lumii pe care ele o construiesc o consistența și mai profunda. N-au trecut multe luni de la discuția aceea și am vazut și Efectul Fluturelui, o carte care îți prinde atenția înca de la prima pagina și te ține acolo, în lumea intensa a personajelor, pâna la ultima litera. Și, deși pe cele doua romane nu le despart o perioada prea lunga de timp, evoluția e vizibila și spune multe despre potențialul acestui adolescent care și-a facut o misiune din propriul talent și din spunerea poveștilor generației lui, pentru ca ele sa dainuie în timp.

Darius Gorcea are toate șansele sa devina unul dintre cei mai importanți scriitori ai timpurilor ce vin. Prezinta toate semnele clinice ale unui talent excepțional, care îl macina înca de pe acum. Și nu doar ritmul în care scrie, ci și cel în care evolueaza ca scriitor te duc cu gândul la biografiile creatorilor care au schimbat paradigme în cultura. De aceea, Darius Gorcea merita citit, urmarit și cunoscut.

Carmen Dumitrescu

scriitor și jurnalist

Informații suplimentare

Titlu

Efectul fluturelui. O poveste Sunshade

Preț

59,90

ISBN

978-630-307-029-2

Format

13 x 20 cm

Pagini

416

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Efectul fluturelui. O poveste Sunshade”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu 0733 673 555 editura@neverland.ro
Facebook Instagram
LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON