Descriere
Anghel Stoica a absolvit Șoala Militara de Infanterie, Graniceri și Chimie din Sibiu. Câmpurile de instrucție de la Poplaca, Daia, Șelimbar, tabara militara de la Crinț, marșurile de zeci de kilometri, cu toata dotarea tehnica, ranița, armament, etc. l-au transformat din baiat în barbat. A continuat studiile la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza“ din București, parcurgând toate formele de învațamânt: universitare, postuniversitare, masterat, doctorat.
A fost atât parte, cât și martor al transformarii structurii Graniceri în Poliție de Frontiera, coordonând compartimentele nou înființate Supravegherea și controlul trecerii frontierei, Cercetari penale și informații, Combaterea infracționalitații transfrontaliere. A fost promovat la Inspectoratul General al Poliției de Frontiera din București, de unde a coordonat activitatea birourilor de combatere a migrației ilegale din cadrul Poliției de Frontiera din județele Arad, Timiș și Caraș-Severin. Dupa o perioada în Aparatul Central al Ministerului Afacerilor Interne, a fost transferat la Poliția Româna, lucrând la structurile de Economic, Control Intern, Ordine Publica, la ultima fiind șef de serviciu.
Anghel Stoica și-a început activitatea editoriala cu carți tehnice și articole publicate în reviste de specialitate, continuând cu literatura, scriind carți care te poarta pe aripile imaginației, într-o lume închipuita de autor.
Cartea La granița cu lumea interlopa a aparut în anul 2011 la editura Neverland și reprezinta, pe lânga consemnarea unui lung șir de evenimente privind contrabanda cu țigari, droguri, trafic de persoane etc., și o perspectiva noua asupra vieții, în care informația, intuiția și discernamântul pot conduce la evitarea sau la preîntâmpinarea unor evenimente nedorite.
Pourquoi moi?, volum semnat cu pseudonimul Alin-Doru Pavel, numele eroului principal din alte lucrari ale lui Anghel Stoica, prezinta evenimentele imaginare din perspectiva omului care a simțit o schimbare a sistemului caruia i s-a dedicat în totalitate, de multe ori trecându-l pe primul plan, înaintea familiei. Timpul pe care trebuia sa-l petreaca cu familia nu se mai întoarce, dar a învațat și va încerca sa se compenseze, cât se mai poate.
Cartea Cuibul nemernicilor este izvorâta din spiritul de observație imaginar-creativ al autorului, care traiește o transformare a sistemului. Autorul ne poarta printr-o lume în care domina puterea vremelnic data de sistem, interesele de grup, setea de bani, de favoruri în orice forma și sub orice forma, sistem în care investiția facuta în timp – prin timpul, priceperea și energia oferite – sa fie anulate de persoane adunate într-un cuib, în care au loc și corbii, și viermii, toți hranindu-se cu satisfacția de a decide destine, de a se simții dumnezei.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.