Calatoriile lui Gulliver / Gulliver’s Travels

34,90 lei

Categorie: Cod: 16079Autor: Jonathan SwiftData apariție: 15-05-2024 Cuprins Răsfoiește

Descriere

Intr-un stil narativ direct și lipsit de ornamentații inutile, Jonathan Swift descrie, in Calatoriile lui Guliver, patru calatorii remarcabile ale unui chirurg pasionat de navigație. Marturisind ca și-a propus mai degraba „sa șocheze lumea decat sa o distreze”, autorul infațișeaza omul cu o ironie nestapanita, zugravindu-l ca pe o ființa ridicola, in cel mai bun caz, desi de cele mai multe ori inferioara creaturilor din lumea animala. Scrisa cu o simplitate dezarmanta și o mare atenție la detalii, aceasta carte este la fel de atragatoare pentru toate categoriile de cititori. Pentru copiii din toate timpurile, ea ramane povestea fantastica a calatoriei medicului și capitanului de corabie Guliver in cele mai insolite locuri imaginare din lume: Lilliput, Brobdingnag, Laputa, Balnibarbi, Glubdubdribb, Luggnagg, Japu și Țara Cailor.

Pentru adulți, este o parodie ingenioasa a vieții politice din vremea lui Swift și o expunere lipsita de inhibiții a moravurilor secolului al optsprezecelea, dar și a unor trasaturi umane ce nu cunosc granițe temporale și geografice.

Opera este pe nedrept considerata de unii, chiar și in zilele noastre, drept „literatura pentru copii„, in realitate fiind vorba despre una dintre cele mai semnificative creații ale literaturii engleze din perioada de inceput a iluminismului european.

Informații suplimentare

Titlu

Calatoriile lui Gulliver / Gulliver's Travels

Preț

34,90

ISBN

978-630-307-030-8

Format

17×24 cm

Pagini

96

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Calatoriile lui Gulliver / Gulliver’s Travels”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu 0733 673 555 editura@neverland.ro
Facebook Instagram
LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON