Apusul stelelor de tinichea

44,90 lei

Categorie: Cod: 15221Autor: Bițuică DanData apariție: 13-09-2023 Răsfoiește

Descriere

   Apusul stelelor de tinichea surprinde societatea romaneasca in vremea comunismului, cu puțin timp inainte de Revoluție. Prezinta viața așa cum era atunci, cu lipsuri, cu nedreptați, cu teama și neincrederea oamenilor, cu revolta lor interioara care pe zi ce trecea devenea din ce in ce mai puternica, pana intr-o zi, cand a devenit o Revoluție ce a daramat comunismul.

   Emil, protagonistul carții, nu pierde nicio ocazie de a-i comunica soției lui resentimentele pe care le are pentru modul in care comuniștii conduc țara și pentru traiul de zi cu zi, plin de lipsuri.  

   El și soția lui, Marcela, se iubesc ca-n prima și impreuna au un fiu, care in ultimii ani nu a avut o relație buna cu tatal deoarece tanarul a ales sa mearga in viața pe alt drum decat cel dorit de tatal sau pentru el. Dar cei doi barbați se impaca inainte ca Emil sa fie trimis in America in interes de serviciu.

   Inainte de plecare, Emil și șeful lui trec prin niște experiențe neașteptate, umilitoare chiar, care ii fac sa urasca și mai mult comuniștii.

   Ajunși in America, oamenii descopera o noua viața, insa nu se pot bucura de ea și nu o pot admira prea mult deoarece sunt impiedicați de insoțitorii lor, care nu voiau ca romanii sa vada cat de diferit și cat de bun este traiul americanilor in comparație cu al lor.

   In America, Emil este martorul modului in care șeful sau, satul de traiul din Romania, alege sa ramana in țara straina. Dar lucrurile nu se intampla oricum, ci conform unui plan bine pus la punct de barbat, așa incat nimeni sa nu banuiasca despre ce este vorba.

   Intors in țara, Emil se bucura nespus de revederea cu soția lui, care inainte de plecare il intrebase daca va alege sa ramana in America. Același lucru il intrebase și fiul lui, Cosmin, ba chiar ii sugerase sa nu se mai intoarca in țara.

   Nu dupa multa vreme, Emil ajunge pe mana Securitații. Are noroc și reușește sa scape cand izbucnește Revoluția și ajunge acasa. Din pacate, fiul lui este ucis.

   Ani mai tarziu, protagonistul iși da seama ca multe lucruri au ramas la fel in țara, ca la putere sunt foștii comuniști, iar fiul lui, care și-a dat viața pentru libertate și pentru un trai mai bun, a murit, practic, degeaba.

 

Informații suplimentare

Titlu

Apusul stelelor de tinichea

Preț

44,90

ISBN

978-606-9602-99-7

Format

14 x 20 cm

Pagini

248

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Apusul stelelor de tinichea”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu 0733 673 555 editura@neverland.ro
Facebook Instagram
LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON