Aproape totul despre… Serviciile secrete ale lumii. MI6, CIA, KGB, MOSAD, Guoanbu, Securitatea &Co.

29,00 lei

Categorie: Cod: 13541Autor: Silviu LeahuData apariție: 15-10-2021 Cuprins

Descriere

MI6, CIA, KGB, Mossad, Guoanbu, Securitatea & Co.

Biblia, Iliada, hieroglifele sau De bello gallico atesta faptul ca serviciile secrete au existat inca din Antichitate. Dar, paradoxal sau nu, un anumit tip de literatura le-a facut populare in epoca moderna!

Chiar daca inspirata parțial de unele personaje reale, familiare lui Ian Fleming, figura lui James Bond („Agentul 007” de la serviciul britanic MI6) ramane doar o ficțiune menita sa insuflețeasca filmele de acțiune in care au jucat actori celebri și cu sex appeal, de la Sean Connery și Roger Moore la Pierce Brosnan și Daniel Craig.

In realitate, lucrurile stau cu totul altfel și agenții secreți nu prea dau prin cazinouri și nici nu seduc pe banda femei uluitor de frumoase. In ultima suta de ani, totuși, ei și-au facut treaba sarguincios, adunand date incredibile despre statele inamice și, uneori, reușind chiar sa schimbe soarta razboaielor cu informațiile aduse de ei.

Adesea, insa, aceste servicii secrete au servit ca acoperire pentru polițiile politice secrete ale unor state totalitare și au comis atrocitați fara seaman, in cadrul carora violarea flagranta a drepturilor omului a avut ca scuza odioasa „apararea securitații naționale”. (Nu intamplator, termenul „Securitate” ne este cumplit de familiar!)

Informații suplimentare

Titlu

Aproape totul despre… Serviciile secrete ale lumii. MI6, CIA, KGB, MOSAD, Guoanbu, Securitatea &Co.

Preț

29,00

ISBN

978-606-9018-77-4

Format

Academic

Pagini

208

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Aproape totul despre… Serviciile secrete ale lumii. MI6, CIA, KGB, MOSAD, Guoanbu, Securitatea &Co.”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu 0733 673 555 editura@neverland.ro
Facebook Instagram
LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON