Aproape totul despre… Cele mai fascinante personaje istorice. De la Tutankhamon si Iulius Cezar la Vlad Tepes, Cesare Borgia si Rasputin

29,00 lei

Categorie: Cod: 13536Autor: Silviu LeahuData apariție: 15-10-2021

Descriere

Vechile manuale de istorie au impus tirania evenimentului. Istoria unui popor, țari, civilizații sau culturi era vazuta strict ca o inlanțuire de evenimente politice sau militare, a caror selecție era facuta și orientata mai mult sau mai puțin tezist, pentru a demonstra o concluzie prestabilita. (Churchill – și nu doar el – a aratat ca „Istoria e facuta de invingatori”…)

Ulterior, cotidianul și istoria „non-factuala”, devenirea de zi cu zi a societații, studiata pe baza destinului omului de rand, au reprezentat noi direcții de dezvoltare a unor asemenea studii. S-a pus accent pe istoria economica și sociala in detrimentul celei politico-militare, apelandu-se la conceptul „Istoriei totale”, care prezinta toate aspectele unei societați intr-un context dat, subliniindu-se conexiunile acestora cu evoluția omului de rand sau a unei clase sociale. Nu mai sunt prezentate doar batalii și raz- boaie, ci este relevat rolul unor inovații tehnologice, al unor circuite economice sau al unor obiceiuri de consum in stabilirea profilului dinamic al unei epoci.

Dincolo, insa, de aceste orientari istoriografice, in sub-conștientul colectiv și in tradiția culturala vor ramane intotdeauna vii tipologiile fascinante – și, adesea, grotești – ale marilor personaje istorice, cele care au reușit sa insuflețeasca și sa influențeze decisiv epocile, dintr-o perspectiva sau alta. De la Iulius Cezar la Cesare Borgia, Vlad Țepeș și Troțki sau de la Rasputin și Che Guevara la Kennedy, Tito, Al-Gaddafi sau Saddam Hussein ori de la Maria Antoaneta și Golda Meir la Maica Tereza sau John Lennon („un om mai celebru decat Iisus Hristos”), toate aceste personaje, de facturi atat de diferite, dar intotdeauna controversate, au influențat intr-un fel unic și, adesea, neințeles la vremea lor, mutarile de pe imensa tabla de șah a Istoriei.

Informații suplimentare

Titlu

Aproape totul despre… Cele mai fascinante personaje istorice. De la Tutankhamon si Iulius Cezar la Vlad Tepes, Cesare Borgia si Rasputin

Preț

29,00

ISBN

978-606-9018-79-8

Format

145×200

Pagini

208

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Aproape totul despre… Cele mai fascinante personaje istorice. De la Tutankhamon si Iulius Cezar la Vlad Tepes, Cesare Borgia si Rasputin”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu 0733 673 555 editura@neverland.ro
Facebook Instagram
LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON